Oppskrift på gode gammeldags pepperkaker

Hjemmelagde pepperkaker
Det er ingenting i veien med å bruke ferdig pepperkakedeig, like moro blir det uansett.
Men hvis du vil ha pepperkaker som ikke bare er gøy å lage, men som også smaker skikkelig godt, da kan du bruke denne oppskriften. Det tar ikke så lang tid og smaker mye bedre enn ferdig pepperkakedeig.
Gode gammeldags pepperkaker
225 g smør
4,5 dl sukker
2,25 dl sirup
2,25 dl fløte
1,5 ts kardemomme
1,5 ss malt kanel
1,5 ts malt ingefær
1,5 ts malt nellik
1/2 ts malt sort pepper
1 ts bakepulver
ca 12 dl hvetemel
Melisglasur:
500 g melis
1 eggehvite
Evt. et par sitrondråper
Smelt smøret i en kasserolle og tilsett sukker, sirup og fløte. Varmes opp under omrøring til sukkeret begynner å smelte. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle og tilsett den varme smør- og sukkerblandingen. Bland deigen godt sammen. Hvis deigen blir for løs tilsettes mer mel, hvis den blir for tørr tilsettes litt vann for å samle deigen.
La gjerne deigen stå kaldt i en halv til en times tid, da er den enklere å ha med å gjøre.Kjevle ut deigen i ca 5 millimeters tykkelse.
Stek peperkakene ved 180 grader i 8 – 10 minutter. Det er viktig å ikke steke dem for lenge om du ønsker litt myke pepperkaker. Prøv deg gjerne frem til du får konsistensen du ønsker.Pynt med melisglasur.
Oppskrift på pepperkaker

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Legg igjen en kommentar til Franciska Munck-Johansen Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4 kommentarer

  1. Belinda

    Hei. Kan den gjøres glutenfritt?

    1. Franciska Munck-Johansen

      Hei Belinda
      Du finner en bra oppskrift her:
      https://www.kinsarvik.no/nyheter/pepperkaker-uten-gluten-og-sukker
      Vennlig hilsen
      Franciska 🙂

  2. Ser skikkelig god ut denne. Men hvor lenge kan du oppbevare deigen i kjöleskapet? Med tanke på at det er flöte i.

    1. Franciska Munck-Johansen

      Hei Synnøve
      Den holder like lenge som fløten er holdbar.
      Beste hilsen
      Franciska 🙂