Oppskrift på verdens beste pepperkaker

Hjemmelagde pepperkaker

Det er ingenting i veien med å bruke ferdig pepperkakedeig, like moro blir det uansett.

Men hvis du vil ha pepperkaker som ikke bare er gøy å lage, men som også smaker skikkelig godt, da kan du bruke denne oppskriften. Det tar ikke så lang tid og smaken kan ikke sammenlignes! Så mye bedre!

Dette er en stor porsjon. Halvér den gjerne hvis du ønsker en mindre.

Verdens beste pepperkaker

225 g smør
4,5 dl sukker
2,25 dl sirup
2,25 dl fløte
1,5 ts kardemomme
1,5 ss malt kanel
1,5 ts malt ingefær
1,5 ts malt nellik
1/2 ts malt sort pepper
1 ts bakepulver
ca 14 dl hvetemel

Melisglasur:
500 g melis
1 eggehvite
Evt. et par sitrondråper

Smelt smøret i en kasserolle og tilsett sukker, sirup og fløte. Varmes opp under omrøring til sukkeret begynner å smelte. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle og tilsett den varme smør- og sukkerblandingen. Bland deigen godt sammen. Hvis deigen blir for løs tilsettes mer mel, hvis den blir for tørr tilsettes litt vann for å samle deigen.

La gjerne deigen stå kaldt i en halv til en times tid, da er den enklere å ha med å gjøre.

Kjevle ut deigen i ca 3 millimeters tykkelse.

Stek peperkakene ved 180 grader i 8 – 10 minutter. Følg godt med slik at de ikke blir brent.

Pynt med melisglasur.

Oppskrift på pepperkaker

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4 kommentarer

  1. Hei. Kan den gjøres glutenfritt?

    1. Franciska Munck-Johansen

      Hei Belinda
      Du finner en bra oppskrift her:
      https://www.kinsarvik.no/nyheter/pepperkaker-uten-gluten-og-sukker
      Vennlig hilsen
      Franciska 🙂

  2. Ser skikkelig god ut denne. Men hvor lenge kan du oppbevare deigen i kjöleskapet? Med tanke på at det er flöte i.

    1. Franciska Munck-Johansen

      Hei Synnøve
      Den holder like lenge som fløten er holdbar.
      Beste hilsen
      Franciska 🙂