Her ser du Norges 4 flotteste soverom

Janne Iversen @mittlillehjerte

Sammen med Marianne med @inspirasjonsguidennorge og en utvalgt jury, har jeg oppgaven å finne de flotteste soverommene i Norge til Gullfjæren Interiør Awards, som kårer de beste instagramprofilene, som skriver om interiør. Se mer her.

Det er utrolig mange flotte soverom, det har derfor vært litt av en oppgave.

Men vi har heldigvis fått god hjelp og utrolig mange gode tips.

De fire finalistene som vi mener har Norges flotteste soverom er:

 • @mittlillehjerte
 • @hanne_paalandet
 • @villafrednes
 • @villa_merete

Vi tok en prat med de utvalgte finalistene, og spurte om de hadde lyst til å fortelle litt om soverommene deres og dele de beste soveromstipsene deres.

Her ser du hva de svarte.

Janne Iversen @mittlillehjerte

Stilen min på soverommet, er skandinavisk. Jeg synes den er varm og minimalistisk. Også er den moderne. Jeg liker den minimalistiske stilen, men jeg synes det blir litt for tomt. Derfor kaller jeg stilen min for varm minimalistisk. Jeg tilfører gyldne farger for å myke det hele opp.

Jeg er mest fornøyd med størrelsen på soverommet, hvor vi har plass til alt vi trenger av oppbevaring. En hel vegg med skyvedører. Vi har også dobbeldører ut til en passe stor balkong. Interiørmessig må det bli fjærlampen over sengen, som gir et lunt og behagelig uttrykk.

Mine 3 beste soveroms tips:

 1. Om du har stort soverom? Gjør det eksklusivt og lunt ved å bruke rikelig av tekstiler. Lag hotellfølelsen ved bruk av pynteputer og teppe på sengen.
 2. Skap stemning på veggene gjerne bak sengen. Heng opp et fotogalleri eller stort eller flere små speil. Skaper større dybde i rommet og et spennende blikkfang.
 3. Mal en kontrastvegg bak sengen for et lunere og mer innrammet uttrykk.

Husk at en mørk vegg i seg selv ikke gir et lunt rom. Det er viktig å tilføre tekstiler med ulike teksturer og forskjellig glans. Gardiner, sengetrekk, gulvtepper og puter setter prikken over i-en.

Hanne Aamodt @hanne_paalandet

Hvilken stil vil du si soverommet ditt er i?

Eklektisk? Jeg er ikke så opptatt av stiler/sjangre. Liker å ta utgangspunkt i huset, få frem sjelen fra byggetiden i 1860årene, gjenbruk. Trenger farger for å bli glad!

Hva er du mest fornøyd med på soverommet ditt?

Alt…!

Tapeten var klar lenge før oppussing. Forelsket meg totalt i den, Blossom fra Borge Tapet, produsert av Mr Perswall. Fant et sengeteppe på nett som jeg visste ble perfekt , både i farge og det tykke stoffet. Fikk grinet meg til det i julegave i fjor ? av innredning er jeg så fornøyd med å ha et gammelt bord som nattbord, med kaffemaskin på! Jeg er helt avhengig av kaffe, og starter dagen med å strekke ut hånda for å slå på den ?

Er også veldig glad i etasjeovnen, den plassbygde garderoben, og at soverommet har utgang til veranda med beroligende utsikt over jordene.

Det at det er et godt rom å hvile øynene og kropp på, er noe av det beste. Dette er kanskje den største forskjellen på soverommet før og nå. Her er det ikke lov til å rote, og på dagtid kan jeg nå sette meg her på oppredd seng og ta en hvil, og kaffe, under krystallkronen ?

Hva er dine tre beste soveroms tips?

 1. Kaffemaskin! Eller noe annet som gir deg følelse av hverdagsluksus!
 2. God oppbevaring. Jeg bruker et kjempestort trau til å ha puter og sengeteppe i når senga ikke er oppredd.
 3. Våg å bruke farger/tapet du liker, selv om du tror det er litt mye! Tapetser alle veggene, ikke bare en.

 

Mona Stenseth Erlandsen og Marius Erlandsen – @villafrednes

Stilen på soverommet vårt er herskapelig, overdådig, tungt og voksent. I stedet for å gå for et «nøytralt og kjønnsløst» uttrykk, har vi valgt å gå for en maksimalistisk kræsj mellom skikkelig feminint og skikkelig maskulint. Her har vi både sarte blomster og kruseduller, og utstoppede dyr, absintflasker (kjærestegave!), fjær og dystert treverk. Det gir rommet en mer interessant innpakning, føler vi. Her står mannen og kvinnen sammen med lik tyngde, men begge er så til de grader representert. Vi ville at romme skulle være maskulint, men romantisk. Vi ville at det skulle være barskt, men sart. Det var en gøy lek med styling og materialvalg!

Det vi er aller mest fornøyd med, er den håndmalte veggen bak senga. Den gir rommet en ekstra dimensjon og jeg er glad for at jeg turte — selv om formatet skremte meg litt! Ellers er vi veldig fornøyd med de gusjete fløyelsgardinene og den ruvende lampa.

Mine tre beste soveromstips:

 1. Omgi deg med gode gjenstander. Ting som gjør sjela di godt. Lag omgivelser som pakker deg inn i bomull. Her skal du bare nyte.
 2. Re alltid sengen om morgenen! Det bli fort en vane og du blir garantert et bedre menneske av det! Haha! Og så føler du deg som en dronning når du kryper under teppet om kvelden. Aldri en dag uten!
 3. Om du får det til; Unngå å bruke soverommet som garderobe. Det blir kaotisk, støvete og en stressfaktor i interiøret. Og store garderober er sjeldent vakre i seg selv. Ha kun de klærne du skal ha på deg neste dag — og det innerste undertøyet. Har brettet nok mange kilo klær på sengekanten til å virkelig sette pris på å endelig ha prioritert klærne UT av soverommet! ??

Mona og Marius har også bloggen www.villafrednes.no

Merete Jensen – @villa_merete

Hvilken stil vil du si soverommet ditt er i?

Min stil er egentlig en miks av flere stilarter. Jeg tar det jeg liker og er ikke så opptatt av hva som er siste mote. Selv om det kan påvirke meg av og til. Men jeg har aldri hatt økonomi til så mye endringer heller, siden jeg er alenemor. Og når jeg først liker noe, så byttes det heller ikke ut så ofte. Litt kjedelig sånn sett egentlig. Men da kan jeg spare til å kjøpe enkelte finere ting. Så jeg har noen gode design elementer og noen fine ting jeg festes ved. Det blir sånn sett min skatt. Stilen min på soverommet preges av denne miksen. Jeg vil vel si jeg har nærmest en lun skandinavisk stil med litt innslag av dansk design og mer det klassiske.

Hva er du mest fornøyd med på soverommet ditt?

Den gode følelsen jeg får hver gang jeg kommer opp hit i toppetasjen i 3 etasje. Jeg kan ligge i senga, se på stjernene, sovne til månen som skinner rett i ansiktet mitt og våkne opp til utsikten til takterrassen min og toppen av trærne. Klyper meg i armene og er så glad jeg har klart å skape meg min egen oase. Fargene, den lune stemningen og materialbruken så langt er jeg ekstra fornøyd med. Fra de billigste kupp til designelementer. Elsker dog kvalitet på puter og sengeteppe. Favorittgjenstander som lampa og godstolen min, er tatt opp fra stua for å skape litt mer hotellfølelse og for å ha en lesekrok. Og endelig er favorittfargen min på veggen også. Jeg har skapt min oase ut i fra hva jeg liker. Lurer på om ikke også taket blir blått til slutt.

Hva er dine tre beste soveroms tips? 

 1. Velg dine farger uten å tenk på hva som er moderne eller ikke. Farger som gjør deg rolig og som gir deg god følelsen. Da kommer også trivselen. Det gjør ikke noe å ha ei flott bord lampe som nattbordslampe eller pimpe opp rommet med litt pynt.
 2. Stearinlys er et must. La for all del tv’n være på stua eller i et annet rom og skap deg heller en oase hvor du kan finne roen, med en god bok, musikk og bare rolige timer istedenfor.
 3. Og sist men ikke minst, en god seng med hyggelig sengetøy et godt sengeteppe og nok puter gjør alltid susen. Jeg elsker å komme opp hit og får litt den hotellromfølelsen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

1 kommentar

 1. Flotte forslag for herlige soverom. Jeg skal bygge en vegg utenpå vegg og dør. Som en gavell Vil og skal ha et rock’n roll soverom. Det er dør ut til en 25 m2 terrasse, dør ut til et stort bad og dør ut til hålen i front av trapp, stue og åpent drømmekjøkken.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *