Norges 4 flotteste bad!

Lene Orvik @leneorvik

Det er så utrolig mange flotte bad i Norge.

Sammen med Marianne med @inspirasjonsguidennorge og en utvalgt jury, har jeg oppgaven å finne de flotteste badene i Norge til Gullfjæren Interiør Awards, som kårer de beste instagramprofilene som skriver om interiør. Se mer her.

Det har virkelig ikke vært noen enkel oppgave, men vi har heldigvis fått utrolig mange gode tips og har gått igjennom store mengder med fantastisk fine kjøkken.

De fire finalistene som vi mener har Norges flotteste bad er:

  • @marenbaxter
  • @villahav
  • @selvskapthygge
  • @leneorvik

Vi tok en prat med de utvalgte finalistene og spurte om de hadde lyst til å fortelle litt om badene deres og dele de beste baderomstipsene.

Her ser du hva de svarte.

Maren Baxter @marenbaxter

Jeg vil nok si at min stil er eksotisk. Jeg har alltid vært svak for det eksotiske, og glemmer aldri de gangene vi var på ferie med familien i Thailand da vi var små. Masse grønne palmer og andre planter grodde fritt over alt og skapte en herlig kontrast mot milevis av strand, hav og fjell. Noe av det jeg husker best var hvordan de vakre behagelige fargene i naturen flettet seg sammen til en helhet og skapte ro i sjelen. Denne følelse ønsket jeg å gjenskape på badet.

Jeg er mest fornøyd med at jeg har klart å skape den gode spa-følelsen, hvor materialer, interiør og farger sammen skape ro og harmoni.

Hva trives du best med? Ikke tenk på trender eller hva andre liker, velger du en stil du selv er glad i, vil du bli mer fornøyd med resultatet og dermed trives godt. Ønsker du å skape spa-følelsen og looken? Bruk farger og materialer som finnes i naturen. Materialer som forsterker spa uttrykket er tre, stein, betong og grønne planter, og farger man gjerne assosierer med spa og velvære er brun, grå, beige, orange og grønn. Duft er også viktig for å gjenskape spa-følelsen, bare se for deg de gangene du har vært i utlandet eller på et spa, lukter det ikke alltid godt der da? Tilfør gjerne duftpinner eller duftlys. Belysning er også viktig for å skape den riktige stemningen. Bland ulike lykter med tente lys som automatisk skaper ro.

Jannike E. Østervold @Villahav

Målet med det nye badet vårt vår å gå for en mørkere og naturinspirert stil med svarte detaljer. Vi valgte også å kombinere både fliser og malte gipsvegger. Dette er vårt private bad tilknyttet soverommet og ønsket derfor å gå for andre farger og matrialer enn det vi har ellers i huset. Vi har god utsikt fra badet til naturen så dette spillte også inn på valg av matrialer, for å få det utrykket vi ønsket.

Det vi er mest fornøyd med er at fargekombinasjonen gav oss det utrykket vi ønsket ved mikse naturlige matrialer i en moderne stil. Badekar med utsikt over havet var også noe som ble prioritert høyt i planleggingen. I en hektisk hverdag er det godt å komme inn her og ta et avslappende bad når roen har senket seg i huset.

Velg en stil som passer dine behov og gir deg det i inntrykket og følelsen du ønsker å få når du går inn på badet. Bruk god tid på planleggingen av hvor du ønsker sluker og badekar da dette er vanskelig å endre i ettertid. Fordelen med å velge gipsvegger istedenfor fliser er at du kan enkelt male om viss du ønsker å endre fargen.

Stian Østrem @selvskapthygge

Det som var viktig for meg var å lage et bad ingen andre har, samtidig som det skulle gi en varm og god følelse. Den første planen på tegnebrettet var to dusjer. Jeg er mest fornøyd med materialkombinasjonen; Mikrosement, marmor, messing og eik. Også den selvlagde vasken så klart.

Jeg har masse tips, men her er topp 3:
Skal du totalrenovere: Vær din egen prosjektleder, det kan du spare mye penger på! Baderomsentreprenører er ofte dyre og lite løsningsorienterte.  Sett deg litt inn i hvordan et bad er bygd opp. Da er det lettere å se muligheter.
Ikke vær redd! Prøve! Det finnes utrolig kule rimelige måter å gi badet en make-over!

Lene Orvik @leneorvik Blogg: www.leneorvik.no

Jeg snakker med så mange som nettopp har pusset opp badet sitt og som har betalt alt fra 200.000-400.000 – og det synes jeg bare er helt HÅRREISENDE! Det har jeg aldri betalt for å pusse opp noen av mine bad. Men det er lett å gå i “fella” – fordi man kanskje ikke alltid vet at det finnes andre lure løsninger, som faktisk gjør at man kan spare inn litt, eller ganske mye.. ♥

Jeg skal prøve å formulere meg någenlunde riktig.

Første bud : Vær klar på hva du ønsker, hva du skal og hvilke løsninger som må til for å komme dit. Det er ikke alltid for det beste å høre på håndtverkerne som skal ta jobben. Du vet selv hva du vil ha!

Andre bud : Ta inn flere firmaer for befaring. Ja.. Det er tidkrevende, men så verdt det om du plutselig finner noen som er flinke – og BILLIGE. Her er det mye å spare om man bare gjør litt research. En måte å spare penger på kan jo være å sette flere firmaer litt opp mot hverandre. He he. Gjelder å være en luring med glimt i øyet – og bestemt.

Elektrikere og rørleggere har helt insane forskjellige priser, er i hvertfall min erfaring – så her gjelder det og holde tunga rett i munnen for å sjekke ut hvem som er best på pris. Når jeg skulle pusse opp denne leiligheten, fikk jeg først inn en rørlegger som skulle ha 150.000 for jobben. Det måtte bli et STORT nei fra meg. Jeg var heldig og traff jackpot på den andre jeg tok inn. Han skulle nemlig ha 58.000 for samme jobben. HALLO liksom. Elektrikere er jo generelt svindyre – men det er ikke alltid at de behøver å være 2(!) for å gjøre jobben. Mener jeg……. Så her gjelder det å stille litt krav så du ikke må betale dobbelt. Må de være to, så må de være to, men av erfaring så er ikke det alltid nødvendig og det er sure kroner ut av et ellers tight budsjett.

Når alt det er på plass, er det bare å begynne og bestille inn alt som må til for å få drømmebadet. Ting koster, men man kan også gjøre smarte valg som gjør at man sparer inn penger. Man kan også gjøre valg i forhold til å få bedre og unikt design på ting, som kanskje ikke gjør at du sparer penger – men får det akkurat slik du vil. Og ikke likt som alle andre.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *