10 gode tips til å dekke et fint bord med pynt fra naturen

Noe av det beste jeg vet er å bruke ting fra naturen når jeg dekker bord. Det er enkelt, gratis og ikke minst veldig fint. Det er også veldig miljøvennlig.

Vi bor bare et par minutter fra skogen. Jeg tar derfor ofte en tur ned dit for å finne inspirasjon. Hele året og særlig på høsten er det masse fint å finne.

Da jeg var i Frankrike, nå for et par uker siden, dekket Marianne og jeg et bord i den koselige hagen på det lille slottet der vi bodde.

Vi fikk lov til å bruke alt vi ville fra hagen, og startet derfor med å gå på jakt etter noe fint vi kunne bruke som pynt.

Foto: Marianne Haga Kinder.

Vi fant disse flotte hortensiaer som hadde visnet i vakre høstfarger. De ble perfekt pynt til bordet.

Her får du 10 gode tips til å dekke et fint bord med pynt fra naturen:

1. Start med å gå en tur i hagen, i skogen, på stranda eller hva du har tilgang til. La deg inspirere av det du finner og dekk bordet ut i fra det.

2. Begynn med midten av bordet. Finn noe som kan egne seg som Centerpiece. Nå på høsten kan det være tørkede blomster, høstblader, strå, greiner og lignende. På vinteren kan det være mose og kongler og på sommeren kan det være sommerblomster og greiner.

3. Velg en fargeskala, gjerne ut i fra det du finner som pynt, da er det enklere å lykkes. Dette bordet er dekket i Blått, hvitt og natur.

4. Se hva du har liggende eller har ellers i huset. Her brukte vi en gammel trekasse til å ha hortensia-hodene i, men vi kunne også ha lagt dem rett på bordet. Vi brukte en tøyrest under kassen for å få litt farge på bordet og for å gjøre det mindre formelt.

5. Pass på at det som er på midten av bordet ikke blir så høyt at gjestene ikke kan se hverandre. Ha for eksempel heller flere lave buketter enn én høy.

6. La det bugne! Noe av det beste med å bruke ting fra naturen er at man ikke trenger begrense seg. Sørg for at du får med deg nok av materialer. Hvis du får noe til overs kan det alltids brukes til å pynte andre bord i nærheten.

7. En linduk blir aldri feil. Her har vi brukt et stort stykke lin som duk. Det er ikke sydd i kantene og ikke er den strøket heller. Den passer perfekt sammen med naturmaterialer og er like fin hele året. Med en nøytral farge på duken er det også enklere å la pynt og servise komme til sin rett.

8. Pynt gjerne på sidene av bordet også. Her har vi brukt grønne greiner som fortsetter fra midten av bordet og ut på sidene. Det gjør det lille ekstra for dette bordet. Du kan også ha store kandelabrer på hver side av bordet eller minijuletrær når det er jul. Så lenge det ikke sitter noen for enden av bordet vil det gi en flott effekt.

9. Pynt gjerne hver plass også. Dekkebrikker i naturmaterialer passer godt til et bord som dette. Vi fant også noen store fikenblader og lavendelkvister som vi pyntet hver kuvert med.

10. Stoffservietter gir det lille ekstra. Du kan enkelt klippe til linstoff i passende størrelse.

Her ser du litt flere bilder av bordet.

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *