Denne paien må du bare prøve!

Dette er uten tvil den paien jeg har laget flest ganger. Den smaker bare så utrolig godt og så er den veldig enkel å lage. Det er også en flott måte å ha en kjøttfri dag på. Med denne supergode tomat- og løkpaien vil du ikke savne kjøtt.

Server den med en god salat, da har du et skikkelig festmåltid på en hverdag.

Tips: Hvis du vil ha en lettere variant kan du erstatte smøret med Kesam* i paideigen.

Jeg klippet oppskriften ut fra et blad for mer enn 15 år siden, og limte den inn i en oppskriftsbok. Husker du da man gjorde slikt? Nå bare bruker vi Pinterest eller internett.

Men jeg synes fortsatt det er hyggelig med oppskriftsbøkene mine, og her finner jeg fortsatt mange av favorittoppskriftene mine.

I dag deler jeg for første gang oppskriften med dere. Du må bare prøve den!

Tomat og løkpai

Bunn
175 g mel
150 g smør
ev litt kaldt vann

Fyll
4-5 løk
2 spiseskjeer smør
salt og pepper
1 spiseskje Provencekrydder eller Oregano
3 egg
2 dl matfløte
75 g revet ost (bruk Norvegia* eller lignende)
3 tomater skjært i båter

Sett ovnen på 225 grader.

Elt deigen godt sammen og la den hvile kaldt en halv times tid. (Jeg klarer sjelden å vente, jeg ruller den derfor gjerne ut med en gang, men den henger bedre sammen om du setter den kaldt først.).

Rull ut deigen og ha den i en lav paiform ca 24 cm i diameter. Prikk bunnen med en gaffel. Bak den i ovnen ved 225 grader i 8-10 minutter. Ta den ut av ovnen.

Skjær løkene i mindre strimler og stek dem på svak varme til de blir mye. Ha på krydder. Ha løkblandingen i paiformen.

Pisk eggene lett sammen, ha i fløte og revet ost. Ha det i paiformen.

Stikk tomatbåtene ned i fyllet hele veien rundt langs kanten og i midten.

Stek paien ferdig ved 225 grader i ca 25 minutter til egge-ostemassen er gylden og stivnet.

*Info til mine danske læsere. Kesam er Kvarg, Norvegia er almindelig hvid ost, for eksempel Danbo.

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *