
Jeg har akkurat kommet hjem fra en helt fantastisk tur til vakre Chateau Montfort, som ligger i Béarnaise i Frankrike.
Chateau Montfort er et 150 år gammelt lite fransk slott med en spennende historie. (Jeg skal fortelle dere mer om den senere).
Vi bodde på slottet sammen med familien som har det, og det var virkelig en helt spesiell opplevelse. Dette er noen av de koseligste menneskene jeg noen gang har møtt. Man skulle kanskje tro at man kunne bli litt fin på den av å faktisk bo på et fransk slott. Men maken til jordnære, snille og hjertevarme mennesker skal man lete lenge etter.

Annabelle, datteren i familien, hadde lage denne fantastisk gode kake til oss som en overraskelse. Hun visste at jeg var ekstra glad i kaker.
Det er en kjempegod saftig sjokoladekake med luftig sjokolade smørkrem. Den kan absolutt anbefales.
Den kan lages ferdig i god tid. (Faktisk kan den gjøres helt ferdig dagen før) det er derfor den perfekte festkaken.
Det er en oppskrift som har vært i familien i mange år, men Annabelle har nå eksperimentert seg frem og gjort den enda bedre. Jeg var så heldig å få oppskriften, og jeg har fått lov til å dele den med dere fine lesere.

Visste du forresten at Dahlia, som er brukt som pynt på kaken, er spiselige?
De smaker til og med ganske godt, og noe som er litt artig er at de smaker ulikt alt etter hvilken farge de har. Noen har en svak gulrotsmak, andre smaker litt fenikel etc.
Det er derfor bare å pynte kaken med Dahliaer. Men vær sikker på at de du bruker er usprøytede. Spør der du kjøper dem. Hvis ikke du får tak i usprøytede Dahliaer kan du pynte med usprøytede roser som også kan spises. Kaken er også veldig god uten pynt.
Her får dere oppskriften

Annabelles Slottskake fra Chateau Montfort
Saftig, dekadent, rik og kremet. Passer til 6-8 personer
Sjokoladekake
425 g mel (7 dl)
550 g sukker (6 dl)
140 g bakekakao* (3,5 dl)
1 teskje natron (kan erstattes av bakepulver)
1 teskje bakepulver
1 strøken teskje salt
frøene fra en vaniljestang eller 1 teskje vanilje ekstrakt
3 dl rømme eller Creme Fraiche
2,5 dl sterk kaffe (du vil ikke smake kaffesmaken, den vil bare gi kaken en dypere sjokoladesmak)
200 g smeltet smør
4 egg
Fyll
250 g usaltet romtemperert smør
250 g melis*
1 spiseskje vanilje ekstrakt eller frø fra 1/2 vaniljestang
30 g bakekakao*
1 spiseskje sirup (kan utelates)
2-3 teskjeer melk eller fløte
Sett stekeovnen på 175 grader varmluft.
Ha bakepapir i bunnen av to runde springformer på ca 23 cm i diameter. Smør sidene godt.
Ha de tørre ingrediensene i en kjøkkenmaskin. Bland dem sammen.
Tilsett rømme eller Creme Fraiche, kaffe og smeltet smør, og bland til en glatt røre.
Tilsett eggene ett om gangen, rør imellom hvert egg.
Fordel røren i de to bakeformene.
Stekes midt i ovnen i 40 – 45 minutter til kakene er gjennomstekt. Test med en kakepinne, tannpirker eller lignende.
Ta kakene ut av ovnen og la dem avkjøle helt. Sett gjerne en tallerken over hver form for å holde på fuktigheten. Kakebunnene kan gjerne lages dagen før. Oppbevares på kjøkkenbenken.
Lag fyllet. Ha det romtempererte smøret i en kjøkkenmaskin. Pisk det ved høy hastighet i 4-5 minutter til det blir hvitt og fluffy.
Sikt kakao og melis i skålen, ha i vaniljeekstrakt og sirup og bland med smøret ved høy hastighet. (Husk å dekke skålen slik at du slipper å stå i en støvsky av kakao og melis.)
Tilsett melk eller fløte 1 teskje om gangen og rør til du får ønsket konsistens. Den skal være som på bildet.
Oppbevar kaken i en kakebeholder frem til servering. For eksempel med en glassklokke eller lignende over. Den kan fint stå i romtemperatur i et døgn.
Du kan også ha den i kjøleskapet og ta den frem før servering. Den smaker aller best når den serveres romtemperert.
*Info til mine danske læsere: Bakekakao er kakao til bagning, altså ikke Oboy eller lignende. Flormelis er melis.
Du kan lese mer om det Chateau Montfort her.
Eller du kan følge Chateau Montfort på instagram under @chateaumontfort.



Foto: Franciska Munck-Johansen.
Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂
Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.
