Ekle heksefingre til Halloween

Halloween_02

Nå er det ikke lenge til Halloween. Disse ekle heksefingrene er noe av det mest populære jeg har delt ut. Ungene elsker dem og de er super enkle og raske å lage.

Ekle heksefingre

Ca 35 stk

200 g romtemperert smør
200 g sukker
1 lite egg
1 teskje vaniljesukker
450 g hvetemel
100 g hakket Daim sjokolade (2 doble Daim)
Mandler i skiver

Sett ovnen på 180 grader.

Rør smør og sukker luftig. Ha i resten av ingrediensene (utenom mandler i skiver). Sett deigen kaldt et kvarters tid.

Viktig! Ha i så mye mel at du får en ganske fast deig. Ellers vil de kunne flyte ut når de blir stekt. Det kan være forskjell på mel, prøv deg derfor frem.

Bak gjerne en prøvekake først. Hvis den flyter ut kan du ha i mer mel eller sette deigen kaldt litt til.

Trill fingre, og bruk en kniv til å lage streker på tvers. Ha en skivet mandel på hver.

Legg dem på bakeplater med bakepapir.

Stekes på varmluft 180 grader midt i ovnen, i ca 10 minutter eller til de er gylne.

De er holdbare i flere uker, oppbevares i kakeboks.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *