20 gode tips til aktiviteter med barn når det er høst

Det er straks høstferie og det er ikke alltid så lett å vite hva man skal finne på.
I dag deler jeg 20 koselige høstaktiviteter man kan gjøre med barna, som ikke koster mye, men som gir masse høststemning og koselig familietid!
Jeg er en stor fortaler for at aktiviteter ikke MÅ koste masse. Jeg synes barna har godt av å lære seg at man kan ha masse moro uten å betale tusenvis av kroner, og at det viktigste er å være sammen og finne på noe hyggelig.

Her får dere mine 20 beste idéer:

1. Ta barna med ut i naturen

Og del gleden over å skape fine høstting med materialer dere finner på turen.

Det er noe helt spesielt ved å gå tur i skogen med barn. De ser verden med helt nye øyne, og får øye på ting vi voksne går rett forbi. La derfor turen være på deres premisser, og la dem ta deg med på en annerledes tur.

2. Pakk en god nistekurv og ta på «Ut-i-det-blå-tur»

Finn et sted å gå tur og la barna på skift bestemme om dere skal gå til høyre eller venstre. Se hvor dere ender opp og kos dere med maten dere har tatt med. Eller bestem dere for å kjøre bil i en halv times tid og stoppe der det ser koseligst ut å gå tur.

fmj_hosttur_29_01

3. Lyslykter med blader

Tomme syltetøyglass eller glass etter barnemat blir fine lyslykter med lønneblader i høstfarger. Start med å pensle på et lag med decoupagelim. Fest bladet og legg på enda et lag med lim. Så enkelt at selv ganske små barn kan være med på å lage dem.

fmj_hosttur_26_01

4. Lag et Miniatyrlandskap

Noen stein, litt mose og noen små greiner blir et fint lite miniatyrlandskap.

fmj_hosttur_30_01
5. Kongler med mose
Bruk en liten grein eller en ispinne og la barna stikke inn mose i konglene. De er fine alene eller som en del av en større høstdekorasjon.
6. Høstkort
Flotte høstkort som er hyggelig å gi til både besteforeldre og tanter, lages enkelt med litt rustikt papir og decoupagelim. Start med å legge på et lag med lim med. Fest bladet og legg på enda et lag med lim. Så enkelt at selv ganske små barn kan være med på å lage dem.
7. Lag et taknemlighetstre
Dette er et enkelt, men veldig koselig prosjekt. Finn en stor grein. Klipp ut blader i papp (eller lag noen av riktige høstblader) og skriv på hva dere er takknemlige for. La barna skrive sine egne blader, og heng dem opp sammen, mens dere snakker om hva dere er takknemlige for

8. Ta fine høstbilder av barna

Ta dem med ut i skogen eller i hagen og knips i vei. La dem gjerne kaste opp blader i lufta. Det kan også være fint å ta bilde oven i fra når barna ligger i en haug med høstblader eller når de løper bortover mot høstskogen.

9. Lag praktiske og fine glassvarmere

Du lager dem enkelt av en genser som har blitt for liten. Bruk ermene, klipp av i ønsket lengde, brett rundt, og glassvarmerne er ferdige. Holder drikken varm og beskytter små hender mot å bli brent.

De er også fine å lage til julegaver. Gi dem bort sammen med glass som tåler varme og litt te eller kaffe.

10. Lag en tidskapsel

Hele familien velger ulike ting de ønsker å ha med, noe som er typisk for akkurat dette året, man har det i et skrin eller en boks (som tåler å være i jorden) og graver det ned i hagen. Jeg tenker det kan være fint å åpne etter 5 år, da er barna 16 og mye har nok skjedd. Man kan også legge ved tanker om hva man tror kommer til å skje de neste fem

Andre ideer kan være å:
 • Besøke en gård og kjøpe grønnsaker og lage deilig høstsuppe
 • Lage bål i skogen eller på stranda
 • Spille spill foran peisen eller med masse tente stearinlys.
 • Lag en høstkrans av høstblader.
 • Lag noe godt og varmt å drikke sammen, det kan være kakao, varm eplecider eller lignende.
 • Dra på høstpiknikk, ta med pledd og litt godt å spise og ha piknikk i parken, i skogen eller lignende.
 • Skriv postkort eller brev til besteforeldre, tanter, onkler eller lignende.
 • Se en koselig familiefilm med høsttema.
 • Arranger en høstskattejakt, skriv opp 10 – 15 ulike ting, som høstblader, en stein, en kongle, en fjær etc. og la barna gå på jakt.
 • Uthul gresskar
 • Bak en høstkake eller noe annet godt sammen. Disse kjempegode Scones med epler kan anbefales. De er enkle for barna å lage og de er raskt ferdige.

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

1 kommentar

 1. Høsten kan være så deilig når det ikke regner og blåser så mye! <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *