
Denne suppen er utrolig god! Særlig nå på høsten, hvor det er ekstra godt å kose seg inne med noe varmt og godt.
Barna elsker den og den er full av gode og sunne saker!
Her får du oppskriften:

Potet- og purresuppe med hurtigstekt salmalaks
4 personer
2 purre i ringer
1-2 fed hvitløk
500 – 600 g poteter skjært i mindre biter
10 dl kraft laget på grønnsaks- eller kylling-buljong (jeg liker å bruke Fond Cups fra Maggi eller flytende fond på flaske)
3 dl matfløte
3 spiseskjeer lettrømme
Litt sitronsaft
Salt og pepper
Litt hakket kruspersille
300-400 g Salmalaks (kan erstattes av vanlig laks eller sprøstekt bacon)
Litt sesamfrø
Ha litt smør i en gryte og stek purre og hvitløk mykt på middels varme.
Tilsett poteter og kraft og la alt koke til potetene er møre. Det tar 15-20 minutter.
Ha i fløte og rømme. Kok opp suppen og kjør den med en stavmikser eller lignende til du får en jevn konsistens.
Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Skjær laksen i tynne skiver. Stek den noen få minutter i litt smør, til den bare så vidt er gjennomstekt. Dryss over sesamfrø. Ha på salt og pepper.
Ha suppen i dype tallerkener, legg laksen over og dryss med litt hakket persille. Det er også godt med litt ekstra rømme.
Server gjerne med godt brød.
Hvis du har lyst til å lage skikkelig godt suppebrød kan jeg annbefale dette!



Foto: Franciska Munck-Johansen.
Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂
Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Nam, nam 🙂