Verdens beste potet- og purresuppe med Salmalaks

Potet og purre_01

Denne suppen er utrolig god! Særlig nå på høsten, hvor det er ekstra godt å kose seg inne med noe varmt og godt.

Barna elsker den og den er full av gode og sunne saker!

Her får du oppskriften:

Potet og purre_04

Potet- og purresuppe med hurtigstekt salmalaks

4 personer
2 purre i ringer
1-2 fed hvitløk
500 – 600 g poteter skjært i mindre biter
10 dl kraft laget på grønnsaks- eller kylling-buljong (jeg liker å bruke Fond Cups fra Maggi eller flytende fond på flaske)
3 dl matfløte
3 spiseskjeer lettrømme
Litt sitronsaft
Salt og pepper
Litt hakket kruspersille
300-400 g Salmalaks (kan erstattes av vanlig laks eller sprøstekt bacon)
Litt sesamfrø

Ha litt smør i en gryte og stek purre og hvitløk mykt på middels varme.

Tilsett poteter og kraft og la alt koke til potetene er møre. Det tar 15-20 minutter.

Ha i fløte og rømme. Kok opp suppen og kjør den med en stavmikser eller lignende til du får en jevn konsistens.

Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Skjær laksen i tynne skiver. Stek den noen få minutter i litt smør, til den bare så vidt er gjennomstekt. Dryss over sesamfrø. Ha på salt og pepper.

Ha suppen i dype tallerkener, legg laksen over og dryss med litt hakket persille. Det er også godt med litt ekstra rømme.

Server gjerne med godt brød.

Hvis du har lyst til å lage skikkelig godt suppebrød kan jeg annbefale dette!

Potet og purre_05Potet og purre_02Potet og purre_03

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

1 kommentar