Dette er min favoritt-oppskrift, som jeg synes gir Verdens beste grønnsakssuppe. Den kan variereres etter hvilke grønnsaker du får tak i, og hva du liker best. Det er bare å prøve seg litt frem. Det viktigste er at det er god kvalitet på grønnsakene.
Det er også godt med kjøttsuppe som har kokt lenge, slik at kjøttet blir helt mørt. Sammen med deilige høstgrønnsaker er det også en stor favoritt. Klikk HER for å få oppskriften på god gammeldags hjemmelaget kjøttsuppe.
Grønnsaksuppe
Til fire personer
2 liter vann
2 buljongtern eller grønnsaksfond
4 gulrøtter
200 g kålrot
1 persillerot
1 sellerirot
8 – 10 mellomstore poteter
2 store purrer
2 store gule løk
Salt og pepper
Persille
Kok opp vannet, ha i 2 buljongtern eller fond.
Rens og vask grønnsakene, skjær dem i mindre biter. Ha grønnsakene (utenom purre og løk) i gryten og kok i ca 15 minutter til de er møre. Når det er ca 5 minutter igjen tilsettes purren og løkene.
Smak til med salt og pepper, hakket persille og fond eller buljong.
Lag gjerne suppen i god tid før servering, den blir bare bedre av å stå noen timer.
Gi suppen et kort oppkok og server den rykende varm gjerne med disse supergode urtestengene til. Klikk HER for å få oppskriften.
Det smaker også godt med hjemmelaget Foccacia til! Du får oppskriften på Verdens beste Foccacia HER!




Foto: Franciska Munck-Johansen.
Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂
Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.