Slik vasker vi huset på 1 time og har det gøy mens vi gjør det!

Vaske hus_01

Da er de fleste tilbake etter ferien og hverdagen melder seg.

I dag deler jeg et av mine aller beste tips, som gjør at vi klarer å vaske hele huset på under en time og har det gøy mens vi gjør det.

Før hadde vi vaskehjelp, men da barna begynte å bli større, syntes vi det var på tide at de ble med og lærte seg hvordan man vasker. Vi sa derfor opp vaskehjelpen og satte i gang selv. Men barna syntes ikke det var noe gøy og vi måtte dra dem med hver gang. Det ble en kjedelig kamp med sure miner. Vi måtte derfor finne på noe lurt.

Huset er på over 300 kvadratmeter, men vaskehjelpen vår vasket huset på 4 timer, så da burde vi fire kunne vaske det på én time fant vi ut.

Dette gjør vi:

Vi deler oss i to lag, en voksen og et barn på hvert lag. (Ellers blir det bare tull 😉

Vi skrur høyt opp for musikken og har på bra musikk som både barna og vi liker.

Vi setter klokken på én times nedtelling, verken mer eller mindre.

Og da vasker vi alt vi klarer på en time!

Vaske hus_04

Vi setter et startskudd og så løper vi i gang. Underveis roper vi til hverandre, «Kom igjen, nå er det en halv time igjen». «Bare ti minutter igjen!» etc. Det vi ikke rekker på en time, det rekker vi ikke. Men det er utrolig hva man faktisk rekker. Når klokken ringer, gjør vi oss ferdige med det vi holder på med.

Det at vi har en tidsbegrensning gjør at vi får mye mer gjort på kort tid. Ellers er det fort gjort å skli ut og begynne med andre ting, som å lese post, rydde i gamle saker og lignende. Barna slipper å gå lei og alle vet at vi faktisk er ferdige på en time.

For maks motivasjon så gir vi barna 100 kr. hver for å være med, og i tillegg legger vi 200 kr i et glass som vi sparer til å gjøre noe litt større for hele familien. Fortsatt blir det halv pris i forhold til hvis vi måtte betale en vaskehjelp for å gjøre det.

Etter vi er ferdige med å vaske, så har vi familietid. Vi gjør et eller annet hyggelig sammen, som å spille spill, gå en tur ned på stranda, lage mat sammen eller se en film. Ikke noe stort og ikke noe som koster noe, bare god gammeldags familietid.

Vaske hus_02

Vi har også et par triks for å gjøre det morsommere å gjøre rent. Blant annet en elektrisk rengjørings-tannbørste som er veldig populær og disse filletøflene som gjør at barna kan skøyte rundt på gulvet og få unna gulvvasken på et blunk. De er fra eBay og koster under ti kr. per par.

Vaske hus_03

Barna synes også det er gøy å bruke rengjøringsmiddel i spruteflaske. Jeg liker ikke tanken på at barna skal bruke rengjøringsmidler med masse kjemikalier. Vi bruker derfor dette fra EcoClean (Nei, jeg får IKKE betalt for å skrive om det). Det er bra for barna og bra for miljøet, og så lukter det godt og er like effektivt som andre typer rengjøringsmidler. Änglamark har også mange gode økologiske produkter.

Håper vi kan inspirere andre til å gjøre det gøy å vaske! 🙂

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

1 kommentar

  1. Så utrolig smart måte å gjøre det på!