10 tips til små bad

Det er ikke alle som har store overdådige spa-bad. De fleste av oss har mindre bad som må romme mange ulike funksjoner. Men hva kan man gjøre for å utnytte plassen på badet best mulig? Og hvordan får man rommet til å virke større?

Badet mitt er på under 5 kvadratmeter (se bildet over), jeg har derfor selv måttet bruke tid på å finne gode løsninger. I dag deler jeg mine 10 beste tips.

Takk til Porsgrund bad for bruk av bilder.

10 gode tips til små bad:

1. Sørg for godt med oppbevaringsplass. Utnytt plassen under vasken med skuffer eller skap og bruk gjerne møbler som kan kombineres, for eksempel som både sitteplass og oppbevaring. Oppbevaringsmøbelet på bildet finner du her. Du trenger heller ikke ha alt på badet. Vasketøyskurven kan for eksempel stå på vaskerommet eller i et skap på soverommet.

2. Lyse farger gjør at du får økt romfølelse, det samme gjør blanke overflater som for eksempel blanke fliser. Men det betyr ikke at alt må være hvitt. Kombiner gjerne hvite vegger med vegger med fliser i en mørkere farger. Det er med på å skape liv til rommet. Eller bruk fargerike eller mønstrete håndklær for å skape liv.

3. Bare fordi et bad er lite, trenger det ikke være kjedelig. Lag gjerne en kontrastvegg bak vasken eller badekaret. Det kan være med på å løfte badet.

4. Sørg for å bruke plassen i skuffer og skap godt. Et smalt skap som dette med god plass til oppbevaring klarer de fleste å få plass til. Du finner det her.

5. Et stort speil på badet vil øke romfølelsen. Har du det på motsatt side av et vindu, vil du i tillegg få opplevelsen av å ha to vinduer på badet.

6. Det kan også være en fordel å velge baderomsmøbler som er nette og ikke for store, som baderomsmøbelet over med innebygget håndklestang. Du finner det her.

7. Et vegghengt toalett passer godt til små bad siden de tar minimalt med plass. Se mer her.

7. Mange små bad blir for sterile fordi man ofte holder seg til hvite, rene og enkle flater. Sørg for å ha innslag med treverk, da skaper du mer varme i rommet.

8. Sørg for god belysning. Fordelen med et mindre bad er at man trenger mindre av alt, det gjør at man kan legge litt ekstra i det man velger. God belysning har mye å si for trivselen på badet, det er her du både starter og avslutter dagen. Velg gjerne flere ulike lyskilder. Ha også gjerne dimmer på badebelysningen. Du trenger ett lys til barbering og sminking, og et annet lys hvis du skal ha litt spa-tid.

9. En nisje i veggen kan være en praktisk måte å utnytte plassen på, samtidig som det blir et dekorativt element.

10. Det er detaljene som teller, og det er ikke alltid så mye som skal til heller. Skap litt luksus på badet med enkle eksklusive elementer som duftlys, parfymeflasker og smykker.

Foto: Franciska Munck-Johansen/Porsgrund Bad.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *