De beste reisetips til København

Jeg er født i København og har bodd i både Øst, Vest, Sør, Nord og sentrum av København. Når vi er i Danmark for å besøke venner og familie er et av høydepunktene alltid å gå på oppdagelse i København. For her er det mye spennende, særlig for oss som er interessert i Interiør.

I dag deler jeg derfor mine beste inside tips, og du skal få bli med meg på en helt spesiell rundtur!

Start turen på Kongens Nytorv. Det er et hyggelig torg med historie helt tilbake til 1600-tallet og her har du et perfekt utgangspunkt.

Hvis du har lyst til å besøke et større shoppingsenter, med mote og interiør, ligger Magasin, som er et av de største i byen også på Kongens Nytorv. Det er den største bygningen du ser til venstre i bildet.

Et must når du er i København er å besøke en av verdens beste blomsterkunstnere Tage Andersen. Start hos ham, det vil gi deg en perfekt start på dagen. Tage Andersen finner du i Ny Adelgade 12. Ny Adelgade starter fra Kongens Nytorv og ligger to gater til høyre for Strøket.

Når du er ferdig hos Tage går du til venstre av Grønnegade og så til venstre av Ny Østergade.

I Ny Østergade 11 ligger Rue Verte, en skikkelig high end interiørbutikk med maaasse lekkert. Jeg pleier mest å se og få inspirasjon her, for prisene er helt klart i den høye ende, men så mye fint!

Når du fortsetter bortover Ny Østergade kommer det en liten koselig gate som heter Pistolstræde. Her finner du flere koselige små restauranter blant annet kjente L’Alsace som du ser bilde av over

Når du kommer ut av pistolstræde kommer du ned på Strøget igjen. Fortsett til høyre nedover strøket, da får du blant annet Hay House på venstre side og Cafe Norden som har en fantastisk god Brunsj!


Hay House København


Cafe Nordens berømte brunsj


Illums Bolighus er et must for alle interiørinteresserte. Her finner du alle de største merkene og masse Eye Candy!

Og rett ved Illums Bolighus ligger også Royal Copenhagen, som lager den fineste porselen.

Inne i gården bak Royal Copenhagen ligger en skikkelig perle. Royal Smushi Cafe! Her må du bare gå inn! Og gjerne spise også, for maten og kakene er kjempegode! Se mer HER.

Men det er mye mer!

Når du kommer ut av Illums ser du en stor fontene til venstre, gå bort til den og fortsett til du kommer til den første gaten. Den heter Læderstræde. Her ligger de små koselige butikkene tett i tett.

Her finner du blant annet en hel butikk med vintage- og retro-tapeter. Retro Villa.

More 64 med lekre vintageskatter.

Kirk med masse fint og mange flere koselige små butikker! Kunsten er å holde seg mest mulig borte fra Strøget!

I Læderstræde finner du også mange små koselige kaféer.

Notre Dame, som ligger i Nørregade 7, litt lenger nedover Strøget og til høyre er også et mekka for oss interiørinteresserte, her finner du masse fint, litt som Kremmerhuset men enda større utvalg til veldig gode priser.

Jeg kan også anbefale en kanalrundfart i København. Det koster ikke mye og man får en hel time med båttur. Over ser du et bilde fra turen vår. Man kjører gjennom blant annet Nyhavn og mange av kanalene og får masse spennende historie på veien. Jeg visste for eksempel ikke at det finnes en bygning i København som man kan stå på ski nedover på vinteren.

Del gjerne innlegget hvis du kjenner noen som kan ha glede av det. 🙂

Foto: Franciska Munck-Johansen samt The Square.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

2 kommentarer

 1. Hei. Er veldig glad i danske kakebøker/bakebøker. har du noen anbefalinger til bokbutikker i danmark/København og eit par konditori med kaker?

  1. Franciska Munck-Johansen

   Hei Hilde
   Det ligger flere store bokhandlere på Strøget og Købmagergade.
   Jeg vil anbefale Smushi som jeg skriver om over og Mette Blomsterbergs butikk.
   God tur.
   Beste hilsen
   Franciska 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *