8 gode tips til å lage en flott bildevegg

Annonse

Den største trenden akkurat nå er (heldigvis) å ha et personlig hjem. En bildevegg er en både enkel og fin måte å gi et hjem personlighet på, men det er ikke alltid så enkelt å vite hvordan man får det fint. Her får du 8 gode tips.

8 gode tips til å lage en flott bildevegg.

Alt er lov når det gjelder å henge opp bilder. Det viktigste er at du selv trives med veggdekoren din, men det er likevel noen tips og triks som kan gjøre det enklere å lykkes.

1. Bestem deg for hvilket uttryk du ønsker. Tenk på om du vil at bildeveggen skal gå i en bestemt fargeskala eller ha et bestemt tema.

2. Start med en god plan. Hvis du skal henge opp flere mindre bilder på samme vegg, kan det være en god ide å legge ut bildene på gulvet og prøve deg frem til du får det uttrykket du liker best. Stå gjerne på en stol, slik at du får best mulig oversikt.

3. Tenk deg at det skal være like mye tyngde i hele bildeveggen. Mørke og store bilder veier tungere enn lyse og små bilder, prøv deg derfor frem til du får den rette balansen.

3. Velg bilder som passer sammen i form og farge.

4. Bruk gjerne bildeveggen til å ta opp fargene som ellers er i rommet, da får du en flott helhet.

5. Velg gjerne bilder som passer i størrelsen til veggen. En stor vegg blir ofte finest med store bilder, mens en mindre vegg gjerne blir finest med mindre bilder. Det samme gjelder om bildene for eksempel henger over en sofa. Hvis sofaen er stor vil det være best med store eller mange bilder. Hvis det er en liten sofa vil det være finest med mindre og ikke for mange bilder.

6. Bilder i grupper blir mer harmoniske om de blir hengt opp med rette kanter rundt seg. Du kan enten velge å ha rette kanter på alle fire sider, eller bare i underkant, overkant eller på sidene.

7. Heng ikke bildene for spredt. Da får du et rotete uttrykk. Heng dem med en passende avstand fra 2-7 cm alt etter hvor stor veggen er.

8. Pass på å ikke henge bildene for høyt eller for lavt. Du vil oftest se bildene stående, heng dem derfor i en behagelig øyehøyde. En god pekepinn er at avstanden fra gulvet til midt på bildet/bildeveggen bør være ca 170 cm.

Desenio har utrolig mye fint å velge mellom. Jeg liker at de lager ulike oppsett som man kan bli inspirert av, med mange og få bilder, i ulike fargetoner etc. Det er så mye enklere når man ser det ferdig satt opp. Da er det enkelt å velge det man selv liker best og for eksempel bytte ut noen av bildene med egne bilder for å gjøre bildeveggen enda mer personlig. Klikk her for å se mange ulike oppsett.

Jeg har fått lov til å gi leserne mine hele 25 % rabatt hos Desenio! 

Koden «FRANCISKA25» gir 25% rabatt på posters hos Desenio mellom 17-19. juli. (Koden gjelder ikke rammer eller handpicked-/Collaboration posters). 

De har også mange fine kolleksjoner. Den nye Coast to Coast er en skikkelig kul serie med bilder fra Los Angeles, Miami og Palm Springs, som gir farge og liv til veggen.

En annen av favorittene mine er den botaniske kolleksjonen. Alltid fint med litt grønt og praktisk om man ikke har så veldig grønne fingre. Se mer her.

De har mye fint til alle rom. Her er en av favorittene mine til barnerommet.

Desenio har også et stort utvalg av flotte rammer. Se mer her.

MALER TIL BILDEVEGGEN DIN

Her får du ulike maler for en bildevegg med totalmål, tilpasset for å passe både små og store vegger. Bruk dem som utgangspunkt eller som inspirasjon når du skaper din egen bildevegg. Se mer her.

Tavelvägg mall med Postercollage för hall och små rum

LITEN BILDEVEGG

Passer perfekt for mindre rom og vegger i hjem og på kontor. Collagens totalmål: 78x67cm med 7cm mellomrom.

Tavelvägg mall till mindre rum och väggar

LITEN BILDEVEGG

En perfekt collage å sette sammen i entreen, mindre rom eller for mindre vegger. Collagens totalmål: 124x77cm med 7cm mellomrom.

Tips på tavelvägg mall. Posters collage

LITEN BILDEVEGG

Collagen fungerer utmerket å kombinere sammen i mindre rom og vegger. Collagens totalmål: 98x77cm med 7cm mellomrom.

Tavelcollage till små väggar och rum

LITEN BILDEVEGG

Entreen fungerer perfekt som et sted å plassere en mindre bildevegg. Passer også til mindre soverom og mindre vegger på kjøkken og i rom. Collagens totalmål: 86x77cm med 7cm mellomrom.

Tavelvägg och tavelcollage för ditt hem eller kontor

MELLOMSTOR BILDEVEGG

Passer perfekt til større rom og vegger i hjem og på kontor. Collagens totalmål: 155x87cm med 7cm mellomrom.

Tavlor och posters collage placerade till en tavelvägg

MELLOMSTOR BILDEVEGG

Lek med kombinasjonen til du finner den perfekte collagen for din vegg. Collagens totalmål: 134x87cm med 7cm mellomrom.

Posters satta ihop till ett collage, passar perfekt för tomma väggar

MELLOMSTOR BILDEVEGG

La ikke veggene dine stå tomme, få mer liv i rommet med en bildevegg. Collagens totalmål: 135x117cm med 7cm mellomrom.

Mellanstor tavelvägg som passar perfekt till vardagsrummet eller större väggar

MELLOMSTOR BILDEVEGG

Sett sammen posters til en collage med favorittmotivene dine, fungerer utmerket til større vegger og rom. Collagens totalmål: 100x79cm med 7cm mellomrom.

Stor tavelvägg med postesr för större väggar och rum

STOR BILDEVEGG

Kombinere posters i en collage, fungerer perfekt for større vegger. Tenk på å henge bildene sentrert og slik at de ikke havner for høyt opp. Collagens totalmål: 188x117cm med 7cm mellomrom.

Inspiration till din tavelvägg och posters collage

STOR BILDEVEGG

Kombinere større motiv med mindre for å få mer liv i bildeveggen. Collagens totalmål: 184x107cm med 7cm mellomrom.

Inspiration för uppsättning av dina posters och tavlor

STOR BILDEVEGG

Større bildevegg passer utmerket til store stuer og de større veggene i hjemmet eller på kontoret. Collagens totalmål: 204x147cm med 7cm mellomrom.

Tavelcollage att inspireras av

STOR BILDEVEGG

Sett favorittmotivene dine sammen til en bildevegg, og variere med store og små format. Collagens totalmål: 181x127cm med 7cm mellomrom.

Alle bildene er fra nettsiden til Desenio.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *