Hvor mye tåler egentlig et parkettgulv? Jeg tester det nye gulvet vårt!

Annonse

Jeg har alltid trodd at et parkettgulv ikke tåler så mye. Jeg går aldri med stiletthæler på et parkettgulv og man er gjerne litt ekstra forsiktig slik at man ikke søler.

Men da vi fikk nytt gulv i stua, fikk jeg beskjed om at dette gulvet faktisk tåler en del. Her var det bare å ta seg en dans i stua og skulle man være uheldig å søle rødvin eller andre godsaker, så var ikke det noe stort problem.

Vi valgte dette gulvet fra  Parkett og Gulv. Det heter Boen Castle Eik Grey Harmony med Live Pure overflatebehandling.

Live Pure er en smart ny overflateteknologi som gir Boen-gulvene et ubehandlet og ultramatt finish. Et eikegulv som er behandlet med Live Pure har en naturlig lys overflate som bevarer treets personlighet – samtidig som overflaten er svært motstandsdyktig mot flekker og søl.

Men det høres jo nesten for godt ut til å være sant. Jeg bestemte meg derfor for å teste det nye gulvet vårt.

Jeg fant frem rødvin, stiletthæler, syltetøy, pizzasaus, konditorfarge, blåbær og neglelakk, (det høres egentlig ut som gode ingredienser til litt av en fest gjør det ikke?) og var klar for å sette i gang.

Før du tenker at jeg er klin gæren, må jeg innrømme at jeg testet på en prøve av gulvet, ikke på selve gulvet. Man vet jo aldri!

Jeg fikk vite at både rødvin og stiletter burde gå bra. Men hva med blåbær (ikke de fargeløse man får kjøpt ferske, men de skikkelig blå fryste blåbærene), og hva med konditorfarge som er nesten umulig å få av fingrene? Jeg tok også med neglelakk, bare for å se. Er jo litt gøy å teste hvor grensen går.

Stillett-testen klarte gulvet med glans, jeg hoppet og danset rundt og ikke et eneste merke. Rødvin var også veldig enkelt å tørke bort.

Men hva med bringebærsyltetøy?

Jo da, like fint etterpå.

Men tomatsaus da?

Har du noen gang prøvd å søle tomatsaus på en hvit t-skjorte? Ikke akkurat det enkleste å få bort. Husker det var noe av det verste da barna var små. Men gulvet – det klarte testen. Tomatsausen forsvant med et tørk.

Nå var jeg litt spent, for konditorfarge brukes jo vanligvis med hansker på. Jeg var derfor forberedt på at det ikke skulle gå. Men selv etter å ha klint det godt ned i parketten, var det bare å tørke bort.

Nå begynte det nesten å bli litt kjedelig. Men jeg var ganske sikker på at blåbær var en god test. Alle som har vært i skogen en god høstdag og smakt på blåbær vet at det sitter skikkelig godt. Jeg tok en skje og presset blåbærene ned i treverket, men det var bare fingrene mine som det var vanskelig å fjerne blåbærflekkene fra.

Vel, jeg hadde ett siste ess i ermet! Neglelakk! Sjokkrosa neglelakk! Dette var helt klart ikke på listen over hva gulvet tåler, så da var jeg ganske sikker på å ha overtaket.

Og helt riktig. Det var ikke bare å tørke det bort med papir, som med resten.

Jeg tenkte at neglelakkfjerner enten ville fjerne lakken på parketten eller fordele neglelakken utover og ned i treverket. Men utrolig nok skulle det bare noen få tørk med en bomullspad med naglefjerner på, før gulvet var like fint igjen.

Jeg bøyer meg i støvet, og gleder meg over å ha valgt et utrolig slitesterkt gulv. Helt fantastisk at det er mulig å lage ekte tregulv som har den ekte matte trefølelsen men som samtidig tåler så mye!

Her ser du hvordan gulvet ser ut hjemme hos oss. Det er utrolig fint spill i det og det er deilig mykt å gå på. Klikk her for å se flere bilder.

OBS! Denne testen er foretatt på gulvet vårt som er et Boen parkettgulv med Live Pure overflate. Jeg garanterer ikke for hva andre parkettgulv tåler. 🙂

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *