Drømmer du også om et drivhus eller orangeri, da bør du lese dette!

Annonse

Når man bor i Norge er man heldig om man får bare noen få gode sommeruker. Med et drivhus kan man forlenge sommeren med mange måneder, og man kan til og med bruke det på vinteren. Tenk bare hvor koselig det er å servere julegrøten der med masse stearinlys.

Jeg har selv hatt lyst på drivhus i mange år, og i år bestemte vi oss endelig for å gjøre drømmen til virkelighet. (Bildet over og under er fra drivhuset vårt. Se flere bilder her.)

Men det er ikke alltid enkelt å vite hvordan man skal gå frem, og det er en del man bør vite før man setter i gang. I dag deler jeg derfor mine 10 beste tips.

10 gode tips til deg som har planer om å anskaffe drivhus eller orangeri

1. Start med å finne ut hvorfor du ønsker å anskaffe deg et drivhus. Hva ønsker du å bruke det til? Vi ønsker først og fremst å bruke det sammen som familie og til å invitere gjester på middag og lignende. Derfor var en stor daybed, som hele familien kan ligge i samtidig en viktig prioritering. Vi venter på et rundt spisebord som gir plass til 6 personer til middag. Det gjør at det både kan brukes til familiekos og gjestebesøk. Spør deg selv hva du først og fremst kommer til å bruke drivhuset til. Hvis du ønsker å ha plass til mange rundt bordet er det viktig å prioritere det. Hvis det skal bli ditt eget lite krypinn, er det ingen grunn til å investere i langbord.

2. Velg størrelse på drivhuset. Alle jeg har pratet med, når det gjelder drivhus, sier velg det største du får plass til og har råd til. Det er mye hyggelig man kan gjøre i et drivhus. En kvadratmeter eller to ekstra kan derfor komme godt med.

3. Finn ut hvor huset skal stå. Velg en plassering i hagen som harmonerer godt med huset og det du ellers har i hagen. Ta også gjerne hensyn til solforhold og utsikt om du har det.

4. Velg et drivhus i god kvalitet som du kan ha glede av i mange år fremover. Velg et drivhus som passer til norske forhold og et drivhus som tåler både vind og vær.

6. Sørg for at drivhuset står støtt. Vi valgte å støpe fundamentet som drivhuset står på. Det var overraskende enkelt og gjør at drivhuset står helt stødig. Du kan også bruke jordspyd, som gjør at drivhuset ikke blir utsatt for uønskede bevegelser.

7. Velg møbler som passer til drivhuset. Vi valgte å lage en daybed av paller og vi hentet en madrass gratis på Finn.no. Det ble veldig rimelig og vi fikk den i akkurat den størrelsen vi ønsket.

8. Praktisk med møbler som har flere funksjoner. Daybeden vår kan både brukes på dagen til å ligge og sitte i, men den fungerer også fint som overnatting om man har gjester eller som ekstra sitteplass når vi får inn spisebordet.

9. Velg gjerne tak av polypropylen. Drivhuset vårt har ikke glasstak, men tak av polypropylen som er et rillet plastmateriale. Det skygger lett for solen, noe som gjør det veldig behagelig å være i drivhuset. Hvis du har glasstak vil solen steke, noe som kan gjøre det vanskelig for plantene, i tillegg til at tekstilene nesten blir spist opp.

10. Sørg for luftemuligheter. Det er fire takvinduer i drivhuset vårt. Vi valgte automatiske vindusåpnere, som er både praktiske og smarte. Uten at vi trenger å gjøre noe, åpnes og lukkes vinduene ut i fra temperaturen i drivhuset. Det gjør at man slipper at det blir alt for varmt der.

Det er litt jobb å sette opp et drivhus. Det kan derfor være lurt å få hjelp til monteringen. Mannen min, Vegar, satte det opp selv, han er ganske så handy, men er ikke håndverker.

Men selv om det var litt jobb å sette det opp, synes jeg absolutt det er verdt det. Nå kan vi se frem til mange år med koselige dager og kvelder i ly for både regn, vind og vær, og er vi heldige kommer det litt sol også.

Vi kjøpte drivhuset vårt hos Byggshopper, og vi har vært utrolig fornøyde med valget vårt. God service, flott drivhus i god kvalitet og veldig gode priser.

Jeg har også fått overtalt Byggshopper til å gi leserne mine en god rabatt.

Bruk koden: ex5000, da får du hele 5000 kroner ekstra i rabatt, hvis du kjøper drivhus fra Byggshopper innen 1. august. Det gjelder alle drivhus. 🙂

Drivhuset vårt heter Larvik. Det koster vanligvis 39 900,- akkurat nå har Byggshopper sommerpris da koster det 29 900,-. Bruker du rabattkoden får du 5000,- ekstra i rabatt og det koster da bare 24.900,-.

Her ser du litt flere drivhus fra Byggshopper. De har mange ulike modeller å velge mellom og flere av dem kommer i både hvit og sort. Se mer her.

Foto: Franciska Munck-Johansen/Byggshopper.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

1 kommentar

  1. Er så smart med noe slikt på sommeren! Særlig hvis det blåser mye eller å sitte der i regnet er jo helt koselig!