Helt utrolig at denne hagen ligger i Norge!

(Jeg får ikke betalt for å skrive dette innlegget, men jeg synes det er viktig å fremsnakke mindre steder, og dette er et sted som virkelig fortjener omtale.)

Jeg trodde nesten ikke mine egne øyne, da jeg første gang så denne hagen. Den er virkelig et mesterverk.

Det hele startet i 1965 da Åsmund og Else Marie Bryn kjøpte en forblåst husmannsplass på Sør-Hidle utenfor Stavanger, hvor de bygde en familiehytte.

I 1987 ble Åsmund uføretrygdet og begynte å beplante området for å ha noe å holde på med. Flor & Fjære tok form, og folk strømmet til. Etter hvert ble det behov for bevertning. I 1995 åpnet sønnen Olav og Siri, kona hans, restauranten.
Nå er det tredje generasjon, Endre Bryn Hidlefjord, som har overtatt, og planene for nye utvidelser er klare.

Og for et sted!

Man skulle virkelig ikke tro at dette stedet ligger i Norge. 50 000 blomster blir plantet hvert år før hagen står klar til å ta i mot besøk.

Det er Olav Bryn som designer parken år etter år. Han bruker vinterhalvåret på å tenke ut nye kombinasjoner, finne nye planter og blomster og se etter nyanser som ikke er blitt prøvd før. Resultatet er fargesprakende, og på spørsmål om hva som har vært inspirasjonskilden, kommer svaret fort: “regnbuen”. Litt i spøk. Men med mye sannhet.

Her ser du litt flere bilder.

Se mer her. Hagen åpner 5. mai i år.

 Det   

Foto: Flor og Fjære.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *