Nå kommer fargene! 10 gode tips som kan gi deg et mer fargerikt hjem

Foto: Franciska Munck-Johansen

Vi hadde en lang periode med helt hvite vegger, så kom Caffe Latte, Lys Toscana og gråtonene og nå kommer fargene!

Og farger er godt for oss, skal vi tro ekspertene. Farger er som vitaminer for hjernen og de kan være en enkel måte å løfte humøret på.

Den største trenden akkurat nå, er å ha et personlig hjem, og bruk av farger er en enkel måte å tilføre personlighet på.

Her får du 10 gode tips, som kan hjelpe deg til å få et mer fargerikt hjem.

1. Start i det små. Hvis du har et hjem med lite farger, kan det virke overveldende bare å se for seg et hjem med mye farger.

2. Tenk over hvilke farger akkurat du liker best. Det vil alltid være viktigere enn hva andre mener er gode farger. Mange mener for eksempel at rødt gir energi. Men hva om du blir stresset bare ved tanken på å ha et rødt soverom? Grønt skal også virke beroligende, men det er langt fra alle grønnfarger som gir lav hvilepuls. Tenk bare på et rom i en sterk limegrønn.

3. Begynn med mindre ting eller med å male en vegg. Gå gjerne litt utenom komfortsonen din og velg en farge som får deg til å føle deg litt modig. Hva er det verste som kan skje? Hvis du angrer, er det jo bare å male over. Her er det malt et felt i sjokkrosa, kanskje ikke for alle, men hvorfor ikke?

4. Når du har funnet en veggfarge du liker, kan du velge tilbehør som passer den nye fargen din. Det trenger ikke være i samme farge, det kan like gjerne være et mønster som tar opp fargen eller en farge i samme fargeskala.

5. Prøv deg frem til du finner fargeskalaen som du vil trives best med. Det lønner seg å satse på en fargeskala om gangen, ellers kan du fort bli rotete og usammenhengende. Det kan være dype juvelfarger som smaragdgrønn, rubinrød og mørk safirblå. Du kan også gå for pastellfarger som dus grønn, rosa og lys blå, eller for klare farger. Bare hold deg til en fargeskala.

6. Når du har funnet en fargeskala du liker, kan du begynne å velge møbler og større ting med mer farger. Mange er redde for å kjøpe en sofa i en farge som skiller seg ut, men hvis du blir lei går det an å selge den. Du kan også kjøpe brukt.

7. Mye kan males. En enkel måte å skape forandring er å male et møbel. Kanskje det er på tide at kommoden eller skapet får en ny farge?

8. Velg en til to hovedfarger og tre – fem tilleggsfarger. Hovedfargene har du på de største flatene, tilleggsfargene virker samlende på hovedfargene.

9. Et godt tips er å ta utgangspunkt i et stort fargerikt bilde eller et tapet på en vegg, som du liker fargene i. Velg hovedfargene i bildet som hovedfarger ellers i rommet og bruk tilleggsfargene på tilbehør. Da vil du få en flott helhet og maleriet/tapeten vil samle rommet.

10. Prøv deg frem. Lån puter og tilbehør hjem fra butikken. Mal opp et par flater før du maler hele rommet. Lån hjem tapetprøver. Det er når du tør å presse deg selv til å gå litt lenger enn det som føles trygt at du får de beste resultatene.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *