10 tips til å skape et mer personlig hjem

Den største trenden akkurat nå er å skape et personlig hjem. Et hjem som du og familien din trives med, og det er jo akkurat slik det bør være. For et hjem er jo svært personlig, det er her vi bor og lever, og det bør bare være de som bor der, som bestemmer hvordan det skal være

Men hva gjør man da, for å få et personlig hjem?

Selv om vi kan gjøre slik vi vil, er det ikke nødvendigvis enkelt å få til et unikt hjem.

Her får du 10 gode tips:

1. Bruk tid på å finne den stilen som passer deg, og eventuelt familien din best. Pinterest kan være en god hjelp. Det kan også hjelpe å klippe ut bilder fra interiørblader som du liker særlig godt og lage et eget moodboard.

2. Ikke vær redd for å vise personligheten din. Det er de personlige tingene og den personlige stilen, som er med på å gjøre et hjem interessant. Er du glad i å lage mat kan det for eksempel være fint å sette opp bildelister på kjøkkenet, der du kan vise frem favoritt kokebøkene dine, og hvis du liker å spille gitar, kan gitaren din være fin dekor på veggen når den ikke er i bruk.

3. Ikke vis frem alt på en gang. Kunsten er å skape en fin balanse. Selv om du er glad i å reise, kan det være overveldende å ha alle reiseminnene fremme på en gang. Velg heller ut noen få objekter og vis dem frem på en fin måte.

4. Sett like ting sammen. Et av triksene som mange proffe stylister bruker, er å samle objekter med en fellesnevner, i stedet for å plassere dem spredt rundt om i rommet. Sett derfor gjerne sammen like objekter. Det kan være på en hylle, i en vinduskarm på et konsollbord eller lignende. Tenk også gjerne på å sette sammen ting i ulik høyde, da blir det mer spennende å se på. Sett de høyeste tingene bak.

5. Lag dine egne møbler. På bildet over er det laget et konsollbord av et spisebord som skulle kastes. Det gir et unikt møbel, som ingen har maken. Du kan også gjøre som det første bildet og lage et bord av gamle bøker. Se mer HER.

6. Ikke kjøp den super trendy vasen som alle skal ha. Let heller etter objekter som akkurat du synes er kule. Eller bruk en arvet vase eller et gammelt norgesglass.

7. Finn frem arvestykkene. Har du noe du har arvet, eller andre gjenstander som betyr noe ekstra for deg? Få dem frem i lyset. Hvis du for eksempel har arvet noen flotte glass av bestemor, er det bedre å bruke dem som hverdagsluksus, enn å tørke støv av dem en gang i året.

8. Kjøp brukt. Gå gjerne på jakt etter spesielle møbler og gjenstander. Det er mye spennende å få kjøpt brukt. Ekstra spennende blir det om det er noe du har et forhold til. Kanskje minner lenestolen deg om da du var liten og var på sommerferie, eller kanskje klarer du å finne andre gjenstander, som gir deg gode minner.

9. Alt trenger ikke matche. Det blir fort kjedelig og upersonlig om alt matcher. Bryt gjerne med en kontrastfarge eller med et overraskende element.

10. Bruk gjerne humor. Et kort med en morsom tekst, en kitch skulptur eller kanskje noe fra barndommen din kan tilføre litt humor til interiøret.

Bonustips: Bruk kunst. Det trenger ikke være dyre malerier til hundretusenvis av kroner, men kunst er, kanskje mer enn noe annet, med på å gi personlighet til et hjem. Velg gjerne reproduksjoner, men styr unna masseproduserte bilder fra de store varehusene. Finn eventuelt et tøft bilde i et billedbyrå og få det trykt opp selv. Sjansen er stor for at ingen har det samme som deg og det koster ikke mye.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *