Cake in a Can – sjokoladekake på en ny måte

Med noen tomme hermetikkbokser, kan du lage disse herlige små kakene! De får en fin og annerledes form, og er perfekte å servere til gjester, da alt kan gjøres ferdig i god tid. Og så smaker de helt himmelsk.

Oppskriften er fra boken min Franciskas Fristende kaker. Alle kakene er testet av testbakere. Her ser du tilbakemeldingen på denne kaken:

Perfekt kake å servere når man skal ha gjester! Smaken er helt fantastisk, fyldig og syndig god. Det meste kan gjøres ferdig i god tid og presentasjonen er rett og slett vakker.
– Ann-Louise Greinert

Cake in a can

6 små eller 3 store kaker

Sjokoladekake
3 egg
3,5 dl sukker
2 dl smeltet eller mykt smør
2,5 dl mel
4 spsiseskjeer bakekakao* med liten topp
2 teskjeer vaniljesukker eller vaniljeessens
1 teskje bakepulver

Nougatkrem
300 g kremost naturell for eksempel Philadelphia
50 g melis*
250 g bløt nougat (kan kjøpes i de fleste større dagligvarebutikker)

Glaserte nøtter
50 g hakkede nøttekjerner (bruk gjerne ulike typer nøtter)
40 g sukker

Litt sjokoladesaus til pynt

Sett ovnen på 180 °C varmluft.

Start med å forberede boksene. Ønsker du små kaker kan du for eksempel bruke små maisbokser. Ønsker du store kaker kan du bruke bokser fra tomater eller lignende. Bruk ikke bokser med innhold som kan sette smak på kaken, (unngå hvitløk, sterke kryddersmaker og lignende). Tegn en sirkel rundt boksene du velger, på et ark med bakepapir. Klipp ut sirklene litt mindre enn du har tegnet, og legg dem opp i boksene. Klipp også til bakepapir til sidene av boksene. La gjerne bakepapiret stikke litt opp av boksene, slik at det kan brettes rundt siden av boksene. Det gjør det enklere å få papiret til å sitte.

Pisk sammen egg og sukker. Bland i resten av ingrediensene mens du rører. Røren skal være seigtflytende. Ha røren i boksene, fyll dem trekvart fulle.

Stekes midt i ovnen 25–30 minutter. Følg godt med og ta kaken ut av ovnen når den er fast, men fortsatt litt myk og litt flytende i midten. Test med en kakepinne eller lignende.

La kakene bli kalde.

Nougatkremen lager du ved å røre sammen melis og kremost naturell. Gjør nougaten myk, ved å smelte den lett over vannbad eller i mikroovnen i 20–30 sekunder på full effekt. Nougaten skal bare bli myk ikke smeltes helt. Rør nougaten sammen med resten. Sett kremen kaldt til den skal brukes.

Lag de glaserte nøttene ved å smelte sukkeret i en middels varm stekepanne. Ikke rør, bare la sukkeret smelte av seg selv. Rist evt. lett på pannen. (Hvis du rører kan sukkeret krystallisere seg). Tilsett de hakkede nøttene og rør lett. Hell blandingen ut på bakepapir og la den stivne. Skjær i mindre biter når blandingen er avkjølt.

Skjær av toppen av kakene, slik at du får en jevn topp. Del kakene i tre. Sett dem sammen med nougatkremen. Det er enklest om du har kremen i en sprøytepose og sprøyter kremen på. Pynt med glaserte nøtter og litt sjokoladesaus.

*Info til mine danske læsere: Bakekakao er kakao til bagning, altså ikke Oboy eller lignende, melis er flormelis.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *