Kjempegod pannekake kake med blåbær

Nystekte pannekaker, med deilig hjemmerørt blåbærsyltetøy, servert med vaniljeis eller pisket krem. Mmm, det blir ikke mye bedre enn det.

Ekstra fint blir det når det serveres som en kake, som her. Dette vil garantert bli godt mottatt.

Ukens favoritt oppskrift er det Marit Hovland med bloggen Borrow my Eyes som står bak. Marit er en kunstner når det kommer til mat og kaker. Jeg kan virkelig anbefale bloggen hennes og instagramprofilen @borrowmyeyes. ? Hun har også skrevet en kjempefin bok som heter Bakeland. Du finner den her.

Du kan gjerne bruke ferdig syltetøy om du ønsker det, bruk da syltetøy av god kvalitet. Syltetøy av andre frukter og bær, eller sjokolade- og nøttepålegg, fungerer også bra. Server gjerne is eller pisket krem til kaken.

Blåbærpannekake-kake

Du trenger dette til blåbærfyllet:

 • 400 g blåbær (bruk fryste bær, eller bær du har plukket selv)
 • 150 g sukker
 • ¾ dl sitronsaft
 • 1 spiseskje fruktpektin, pulver (kan utelates)

Du trenger dette til pannekakene:

 • 5 egg
 • 1 liter lettmelk
 • 350 g hvetemel
 • ½ teskje salt
 • 2 teskjeer kardemomme
 • smør til steking

Du trenger dette til pynt:

 • ca. 150 g blåbær (bruk ferske blåbær til pynt)
 • Eventuelt et par kvister blåbærlyng

Slik gjør du:

 1. Blåbærfyll: Ha blåbær, sukker og sitronsaft i en kjele. Kok opp på middels varme under omrøring. La det småkoke i et par minutter før du rører inn fruktpektin. La det koke i 1 minutt til. La syltetøyet avkjøles noe før du setter det i kjøleskapet for videre avkjøling.
 2. Pannekaker: Visp eggene lett sammen for hånd sammen med et par desiliter av melken. Bland mel, salt og kardemomme i en annen bolle. Sikt dette i eggene, og rør til en jevn masse. Hell i litt og litt av resten av melken mens du rører. Dette for å unngå klumper. La røren svelle i ca. 30 minutter. Stek pannekakene i litt smør. Røren gir ca. 12 pannekaker.Legg dem i en stabel, og ha et rent kjøkkenhåndkle over dem til du skal sette sammen kaken. De bør være avkjølt. Det går helt fint å steke pannekakene dagen i forveien. Oppbevar dem i kjøleskapet eller pakket inn i et kjøkkenhåndkle på benken.
 3. Bygging av pannekakekaken og pynt: For å sette sammen kaken legger du et tynt lag blåbærfyll mellom hver pannekake. Smør også et lag på toppen, så blir det «lim» til de løse bærene. Stikk en grillpinne ned i midten av kaken, fjern pinnen og sett ned blåbærlyng.

Foto: Marit Hovland/Borrow My Eyes

Ukens favoritt oppskrift er en liten miniserie hvor jeg velger ut særlig inspirerende oppskrifter, fra mine favoritt matsider, blogger og blader. Tips meg gjerne om gode oppskrifter (egne eller andres) som du synes fortjener å bli valgt ut til ukens favoritt oppskrift.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *