Man ser ofte oppskrifter der det står Verdens beste, men denne oppskriften på Focaccia er virkelig Verdens bedste! Jeg har bakt den mange ganger og den blir like god hver gang! Kan virkelig anbefales!
Jeg fant den første gang på bloggen Stines Hverdag, og jeg har fått hennes tillatelse til å gi den videre til dere.
Her får du oppskriften:
Verdens beste Foccacia
Deig
1 pakke hvetemel (1kg)
1 pakke (50 g) fersk gjær (tørrgjær kan også brukes)
1-2 strøkne spiseskjeer honning eller sukker
Salt
Litt chilipulver
Vann (ca 9 dl)
2 håndfuller saftige, soltørkede tomater
Oljeblanding
1 1/2 dl olivenolje
2-3 fedd hvitløk
1 teskje timian
1 teskje rosmarin
1 teskje basilikum
1 teskje oregano
(Du kan ev bruke 4 teskjeer ferdig provencekrydder i stedet)
Fingersalt, gjerne Maldon eller lignende

Heves 40 minutter under tildekking.
Ha olivenoljen i en bolle. Press hvitløk og tilsett krydder i oljen. Rør rundt og la det stå mens deigen hever.
Slå deigen ned og press ut all luft.
Deigen er seig og klissete, og det er helt riktig.
Dekk en stor langpanne med bakepapir og fordel deigen utover.
Bruk fingrene til å stikke hull i deigen.
Tips: For at ikke deigen skal klistre seg til fingrene, er det lurt å dyppe dem i olje først.
Hev 40 minutter til under tildekking. Slå over oljeblandingen og pass på at hullene fylles opp med olje. Dryss eller kvern salt over deigen.
Stekes på 200 grader i ca 30 minutter til den har fått en gylden skorpe og høres hul ut når du banker på den. La brødet hvile litt før servering.

Halvparten av tomatene kan eventuelt erstattes med ost eller oliven, hvis du liker det. Prøv deg frem og finn din favoritt.
15 minutter blir altfor kort steketid i min ovn…25 min i alle fall.
Dette er virkelig verdens beste Foccacia! Tusen takk for nydelig oppskrift som alltid blir suksess!
Så hyggelig å høre Silje. Takk for at du tok deg tid til å gi tilbakemelding.
Ha en fin uke.
Beste hilsen
Franciska 🙂
Hei Mari
Så rart det var. Oppskriften er testet av veldig mange og jeg har ikke tidligere fått denne tilbakemeldingen.
Håper resultatet ble bra.
Beste hilsen
Franciska 🙂
Skal bare røre sammen ingrediensene, ikke elte?
Det stemmer. Det er bare å røre sammen ingrediensene. Du trenger ikke elte deigen. 🙂
Det er bare å gjøre det du synes blir best.
Vennlig hilsen
Franciska 🙂
Hei, jeg bor i utlandet, og størrelsen på gjærpakkene er ikke det samme som i Norge. Det hadde vært så veldig fint om du kunne skrevet gjærmengde i gram også. Tusen takk for oppskrift. Ble knall 🙂
Hei Vilde
Det skal jeg tenke på. 🙂
Det er skrevet inn nå.
Så hyggelig at du likte oppskriften.
Beste hilsen
Franciska 🙂
Denne focacciaen slo godt an på grillfesten her! Masse skryt! Nydelig var den. Måtte steke den nesten 25 minutter og den ble perfekt! Takk for oppskrift.
Så hyggelig å høre.
Takk for tilbakemeldingen din.
Beste hilsen
Franciska 🙂
Hva slags olje bruker man?
Du kan bruke hva du vil av nøytral olje. For eksempel olivenolje, rapsolje eller lignende. 🙂
Hei.
Kan den lages dagen i forveien, og eventuelt varme den litt før servering?
Ja, det går kjempefint. 🙂
Denne focaccia er helt fantastisk.
Har laget den uten noe inni, siden det er ungdommer i huset som ikke liker det så godt og den blir hver gang helt fantastisk! Også sååå enkelt å lage – dette må aldri kjøpes mer;-) Tusen takk! Har forresten halvert oppskriften og det ble supert i en middagsstørrelse for familien:-)
Hyggelig å høre Franziska (flott navn forresten 😉
Takk for tilbakemeldingen din. 🙂
hvor mye salt pleier du å ha oppi deigen?
Denne Foccaciaen er den beste. Lagd den i mange år, og alle digger den 🙂
Så hyggelig å høre!
Kan man kaldheve denne? Supergod foccacia, har lagd den mange ganger.
Hyggelig å høre. Har ikke prøvd, men vil tro det går fint. Bruk da mindre gjær. 1/3 av en pakke bør holde.
Dette er virkelig verdens beste foccacia. Jeg har sverget til oppskriften din i flere år, og den blir like stor suksess hver gang! Jeg er for lat til å røre for hånd, så jeg bruker bakemaskin med elterok. I min ovn trenger foccaciaen ca 35 minutter på 200 grader for at den skal bli helt perfekt. Tusen hjertelig takk for nydelige oppskrifter!
Så hyggelig å høre Silje
Hei, er det varmluft i ovn eller opp og ned? Vil prøve meg på i morra.
Bruk gjerne varmluft om du har.
Kva type honning brukar du i focaccia deiga?
Jeg liker best flytende honning, men du kan bruke den du liker best. 🙂
Hei, du skriver at man skal bruke stor langpanne. Er litt usikker på hvor stor. Passer en panne på 38 x 25 cm?
Hilsen Åse
Bruk langpannen som fyller hele ovnen. Hvis du bruker mindre vil den bli litt for liten.😊
Dette er virkelig verden’s beste focaccia, jeg har bakt den mange ganger. Tusen takk
Så koselig å høre☺️🌾
Like god hver gang! Men ett spørsmål, må det være så mye olje i oppskriften, den flyter i langpannen i olje og fingerene blir kraftig fettete nå vi spiser av den.
Hilsen Åse
Hei, egner foccaciaen seg for frysing? Vh Stine
Ja, det gjør den😊👍🏻
Takk for svar!
Det står forøvrig «deigen skal være klissete som på bildet» jeg ser bare et bolde av ferdig stekt foccacia? Og så står det heller ikke hvor mye salt som skal være i deigen..? Uansett står den i ovnen nå, med ca 1 ts salt i deigen, så får vi se hvordan det blir 😉
Det skal ikke være salt i deigen. Det er derfor det ikke står det. Men det går helt fint med en teskje.😊
Det står det i oppskriften. Både i deigen og fyllet.
Takk for Verdens beste oppskrift på Foccacia🤗
Bare hyggelig😊🌾
Jeg har spist foccacia laget av flere velrenommerte norske kokker. Denne oppskriften du har her er på likt nivå og er nesten hakket bedre.
Kudos!
Så koselig å høre. Tusen takk for tilbakemeldingen din. 🙂
Tusen takk for oppskrift! Hvor i ovnen skal denne stekes??
Bare hyggelig😊🌾 Stek den midt i ovnen.😊
Har prøvd denne ,syntes de var mye olivenolje i blanningen med krydre 1 1/2 dl prøvde med ca. 1 dl selv de var i overkant,men smaken var god.😋
Det er nok litt smak og behag. 🙂 Jeg liker den best med mye olje. Men bruk det du selv synes er best.
Denne foccatiaen er virkelig best, mye bedre enn det meste som serveres i restaurant. Men jeg synes hullene godt kan stikkes/fylles med olje etter halve hevetiden, ellers forsvinner hullene før oljen helles over. Jeg har begynt å bruke pizzastein i ovnen og varme den opp til 250 grader. Og så senke til 210 når foccatiaen settes inn oppå denne. Da blir den stekt mer som i en skikkelig bakerovn og hever godt.
Så hyggelig å høre!😊 hvis du lager dype hull pleier det å gå veldig fint. Om man prikker for mye i den halvveis kan man miste noe av luften, men bare prøv deg fram til du få resultatet du ønsker. Høres ekstra bra ut med pizzastein. Takk for veldig hyggelig tilbakemelding.😊