Oppskrift på Verdens beste Foccacia

 Verdens beste foccacia 1

Man ser ofte oppskrifter der det står Verdens beste, men denne oppskriften på Focaccia er virkelig Verdens bedste! Jeg har bakt den mange ganger og den blir like god hver gang! Kan virkelig anbefales!

Jeg fant den første gang på bloggen Stines Hverdag, og jeg har fått hennes tillatelse til å gi den videre til dere.

Her får du oppskriften:

Verdens beste Foccacia

Deig
1 pakke hvetemel (1kg)
1 pakke (50 g) fersk gjær (tørrgjær kan også brukes)
1-2 strøkne spiseskjeer honning eller sukker
Salt
Litt chilipulver
Vann (ca 9 dl)
2 håndfuller saftige, soltørkede tomater

Oljeblanding
1 1/2 dl olivenolje
2-3 fedd hvitløk
1 teskje timian
1 teskje rosmarin
1 teskje basilikum
1 teskje oregano
(Du kan ev bruke 4 teskjeer ferdig provencekrydder i stedet)
Fingersalt, gjerne Maldon eller lignende

Foccacia med soltørkede tomater
Bland sammen mel, gjær, sukker eller honning, salt og chili, og tilsett vann. (Deigen skal være klissete, som på bildet. Tilsett ev. mer mel hvis den er for løs.) Finhakk tomatene og rør godt inn.

Heves 40 minutter under tildekking.

Ha olivenoljen i en bolle. Press hvitløk og tilsett krydder i oljen. Rør rundt og la det stå mens deigen hever.

Slå deigen ned og press ut all luft.

Deigen er seig og klissete, og det er helt riktig.

Dekk en stor langpanne med bakepapir og fordel deigen utover.

Foccacia klar for steking

Bruk fingrene til å stikke hull i deigen.

Tips: For at ikke deigen skal klistre seg til fingrene, er det lurt å dyppe dem i olje først.

Hev 40 minutter til under tildekking. Slå over oljeblandingen og pass på at hullene fylles opp med olje. Dryss eller kvern salt over deigen.

Stekes på 200 grader i 20-25 minutter til den har fått en gylden skorpe. La brødet hvile litt før servering.

Verdens beste foccacia

Halvparten av tomatene kan eventuelt erstattes med ost eller oliven, hvis du liker det. Prøv deg frem og finn din favoritt.

Foto: Franciska Munck-Johansen og Stines Hverdag

Følg Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

18 kommentarer

  1. 15 minutter blir altfor kort steketid i min ovn…25 min i alle fall.

  2. Dette er virkelig verdens beste Foccacia! Tusen takk for nydelig oppskrift som alltid blir suksess!

    1. Franciska Munck-Johansen

      Så hyggelig å høre Silje. Takk for at du tok deg tid til å gi tilbakemelding.
      Ha en fin uke.
      Beste hilsen
      Franciska 🙂

  3. Hei Mari
    Så rart det var. Oppskriften er testet av veldig mange og jeg har ikke tidligere fått denne tilbakemeldingen.
    Håper resultatet ble bra.
    Beste hilsen
    Franciska 🙂

  4. Mirela Madslangrud

    Skal bare røre sammen ingrediensene, ikke elte?

    1. Det stemmer. Det er bare å røre sammen ingrediensene. Du trenger ikke elte deigen. 🙂

  5. Det er bare å gjøre det du synes blir best.
    Vennlig hilsen
    Franciska 🙂

  6. Hei, jeg bor i utlandet, og størrelsen på gjærpakkene er ikke det samme som i Norge. Det hadde vært så veldig fint om du kunne skrevet gjærmengde i gram også. Tusen takk for oppskrift. Ble knall 🙂

    1. Hei Vilde
      Det skal jeg tenke på. 🙂
      Det er skrevet inn nå.
      Så hyggelig at du likte oppskriften.
      Beste hilsen
      Franciska 🙂

  7. Denne focacciaen slo godt an på grillfesten her! Masse skryt! Nydelig var den. Måtte steke den nesten 25 minutter og den ble perfekt! Takk for oppskrift.

    1. Så hyggelig å høre.
      Takk for tilbakemeldingen din.
      Beste hilsen
      Franciska 🙂

  8. Anne Berit

    Hva slags olje bruker man?

    1. Du kan bruke hva du vil av nøytral olje. For eksempel olivenolje, rapsolje eller lignende. 🙂

  9. Hei.
    Kan den lages dagen i forveien, og eventuelt varme den litt før servering?

    1. Ja, det går kjempefint. 🙂

  10. Franziska Heckel

    Denne focaccia er helt fantastisk.
    Har laget den uten noe inni, siden det er ungdommer i huset som ikke liker det så godt og den blir hver gang helt fantastisk! Også sååå enkelt å lage – dette må aldri kjøpes mer;-) Tusen takk! Har forresten halvert oppskriften og det ble supert i en middagsstørrelse for familien:-)

    1. Hyggelig å høre Franziska (flott navn forresten 😉
      Takk for tilbakemeldingen din. 🙂

  11. hvor mye salt pleier du å ha oppi deigen?