Festkake med fløyelsmyk krem og bringebær

Har du lyst til å lage noe som er litt annerledes, men som smaker utrolig godt?

Overrask gjestene dine med denne drømmen av en kake. 16 lag med verdens beste pannekaker, biter av friske bringebær og fløyelsmyk limekrem.

Pannekake kake med fløyelsmyk krem og bringebær
Til 10–12 personer

Pannekaker
125 g smør
6 mellomstore egg
6,5 dl helmelk*
1 spiseskje sukker
2 teskjeer vaniljesukker
1/2 teskje salt
500 g hvetemel
Smør til steking

Limekrem
375 g mykt smør
540 g melis*
3 teskjeer vaniljesukker
375 g Philadelphia naturell
3 teskjeer limeskall (ca. 3 lime)
6 spiseskjeer limesaft

Pynt
300 g bringebær*
ev. roseblader og litt melis til pynt

Pannekakene kan gjerne lages dagen før. Da er du sikker på at de er helt avkjølte før du legger dem sammen med kremen. Pakk dem godt inn og oppbevar dem i kjøleskapet.

Ta dem ut av kjøleskapet litt før de skal brukes, da blir de mykere og enklere å legge sammen.

Smelt smøret i en kasserolle eller i mikrobølgeovn. Sett det til side.
Visp sammen eggene, tilsett melken og smeltet smør i en tynn stråle. Ha i sukker, vaniljesukker og salt. Sikt i mel. Rør til røren er glatt og fin uten klumper. Bruk eventuelt en håndmikser, for å få røren helt glatt. Røren skal ha en konsistens som tykk kremfløte*. Hvis den er for tykk, kan du tilsette mer melk, hvis den er for tynn, kan du tilsette mer mel.

Ha litt smør i en stekepanne. Når smøret er smeltet, tilsettes akkurat nok røre til at hele pannen blir dekket. Snu pannen godt i alle retninger slik at røren kommer godt ut i kanten av stekepannen. Stek til pannekaken ikke lenger er flytende på toppen. Snu og stek til den er gyllen på begge sider. Bruk middels varme, da får du best resultat. Ta bort stekepannen fra varmen når du skal ha i ny røre, da svir du ikke smøret.

Tips: Ta en stor bit smør på en gaffel, da er det enkelt å dra den over stekepannen mellom hver steking.

Lag limekremen. Ta smør og kremost ut av kjøleskapet i god tid. Smøret må være helt mykt. (Smøret kan ev. varmes i mikrobølgeovnen ca. 10 sekunder om gangen på full effekt, men pass på at det ikke smelter. Hvis noe skulle smelte, skjæres det ifra.)

Rør smøret med melis og vaniljesukker i 5 minutter på full styrke. Det gjør at frostingen blir hvit, og fjerner melissmaken. Bruk gjerne flatvispen/paddlevispen hvis du har en slik, ellers vanlig elektrisk visp. Rør inn limesaften i en tynn stråle. Tilsett limeskall. Vend forsiktig inn kremost med en slikkepott til du har en jevn og myk krem.

Legg sammen pannekakene med kremen. Legg første pannekake på serveringsfatet du ønsker å bruke, smør på krem og dryss bringebærbiter over (dra bringebærene forsiktig fra hverandre i stedet for å skjære dem, da holder de bedre på saften, slik at ikke kremen blir bløt. Legg på neste pannekake og fortsett til alle pannekakene er lagt på. Ha ekstra bringebær på toppen, pynt eventuelt med roseblader og et dryss med melis.

*Tips til mine danske læsere: Helmelk er sødmælk, røre er dej, kremfløte er piskefløde. Bringebær er hindbær, melis er flormelis.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

2 kommentarer

  1. Ser både lekkert ut og veldig godt ut.

    1. Franciska Munck-Johansen

      Hyggelig å høre.
      Ha en fin dag videre.
      Vennlig hilsen
      Franciska 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *