Kokosbolle-brownie – Oh Yes!

Hvis du først skal kose deg med noe så kan denne fabelaktige kokosbolle-brownien, som er valgt ut til ukens favorittoppskrift, virkelig anbefales.

Det er Kaja som har bloggen Kaja baker som står bak oppskriften. Kaja, legger ut utrolig mye godt. Jeg vil absolutt anbefale et besøk. Du finner bloggen hennes her.

Kaja har kombinert to av favorittene hennes Brownie med bær og kokosbolle. Og gjett om det er en god kombinasjon! Denne må dere bare prøve!

Det er tre lag på kaken. Nederst er det en god og saftig browniebunn som er toppet med kokos. Så er det kokosbolle-fyllet og helt til slutt er det en kjempegod sjokoladeganasj toppet med friske bær.

Brownien kan lages i god tid og fryses.

Her får du oppskriften:

Saftig brownie

125 g smør
100 g mørk chokolade (Gjerne Odense 55 %)
2 egg
2 dl sukker
2 dl hvetemel
1 teskje vaniljesukker
1 teskje bakepulver
2 spiseskjeer bakekakao*
3-4 spiseskjeer kokos

Slik gjør du:

 1. Varm ovnen til 175 grader.
 2. Smelt smøret.
 3. Visp sukker og egg luftigt (ca 4-5 min på max hastighet).
 4. Ha sjokoladen (i mindre biter) i det smeltede smøret til den smelter.
 5. Bland resten av ingrediensene i eggedosisen (egg/sukkerblandingen) og tilsett smør/sjokoladeblandingen.
 6. Bland godt sammen.
 7. Ha røren i en rund springform 22-24 cm.
 8. Stekes midt i ovnen i ca 20-30 min. Den skal være litt myk inni, men ikke ”flytende”. Ta den heller ut litt for tidlig enn litt for sent.
  Avkjøl og topp med kokos.

Kokosbolle-fyll

4 eggehviter
3 dl sukker
1 dl vann
6 plater gelatin*
3-4 spiseskjeer kokos

Slik gjør du:

 1. Start med å fylle opp en skål med kaldt vann, og legg gelatinplatene oppi. Der skal de ligge i 8-10 min. Kok opp 1 dl vann. Ta det til side. Klem vannet ut av gelatinplatene og ha de i vannet. Vannet skal ikke koke når du legger gelatinplatene i, men det må være varmt. Rør rundt slik at de blir oppløst.
 2. Ha eggehviter og sukker i en stor skål. Det enkleste er å bruke en kjøkkenmaskin, men det går fint med en mikser også (det blir bare litt mer jobb). Start på lav hastighet. Visp ca 1 minutt.
 3. Hell gelatinvannet i marengblandingen i en tynn stråle, mens du pisker. Øk hastigheten gradvis til max. Det tar gjerne 10-15 min på max hastighet. For å være helt sikker på at marengsen er klar, tar du litt mellom fingrene og sjekker at det ikke er noen sukkerkorn igjen. Og i såfall får du mikse videre
 4. Fordel utover den avkjølte browniebunnen og topp med kokos.

Sjokoladeganache

100 g mørk sjokolade i mindre biter
1,5 dl kremfløte*

Ha kremfløten i en kasserolle og varm til den så vidt begynner å småkoke. Ha i sjokoladen. La den ligge i 2-3 min og bland. Avkjøl massen litt og fordel den utover kaken.

Pynt

Jordbær og blåbær eller andre bær

Da er det bare å pynte med bær!

*Info til mine danske læsere: Bakekakao er kakao som bruges til bagning, altså ikke Oboy eller lignende. Gelatin er husblas. Kremfløte er piskefløde.

Foto: Kaja baker

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *