Nye interiør trender 2018 – Nå blir stilen DIN trendy!

Annonse

Jeg er så glad!

For aldri før har det vært så lov å gjøre som man vil, som det er akkurat nå!

I årevis har jeg laget trendrapporter og alltid skrevet. Bruk trendene bare som inspirasjon. Gjør som du vil, det er ditt hjem og du som skal bo der. Men jeg har jobbet mot strømningene i tiden. Nå er endelig tiden med meg.

Det har vært underveis en stund, men nå kommer det for fullt. Stilen DIN er trendy.

For det som er aller mest trendy akkurat nå er å ha et personlig hjem. Et hjem som er akkurat slik du ønsker det skal være. Og det er jo akkurat slik det bør være. For et hjem er jo svært personlig, det er her vi bor og lever og hvorfor skal vi la andre bestemme, hvordan vi skal ha det hjemme? Det er jo bare DU som vet hvordan du vil ha det.

Denne trendrapporten er derfor litt annerledes. Den handler mer enn noe annet om inspirasjon. Inspirasjon til å få det beste ut av stilen du liker og inspirasjon til å få det personlig og slik du ønsker, uansett hvilken stil du liker.

For selv om man kan gjøre som man vil, betyr det jo ikke at det nødvendigvis er enkelt.

Finn gjerne en stil du liker, ta utgangspunkt i den og skap din egen personlige stil ut i fra det.

La deg gjerne inspirere av disse ulike stilene.

Alle bildene er fra Skeidar.

Lyst og nordisk

Denne stilen passer svært godt til det skandinaviske klimaet vårt. Naturlige materialer som ull, ubehandlet tre, keramikk, skinn og røffe steinvaskede tekstiler er med på å sette tonen. Fargene blått og hvitt, satt sammen med lyst tre gir en flott og delikat fargeskala. Bruk grønne planter, personlige malerier, arvestykker eller bruktfunn for å gjøre stilen mer personlig.

Delikat og organisk

Trives du best med lyse, duse, naturlige farger og organiske materialer, da er dette stilen for deg. Kombiner gjerne ulike materialer, som her hvor et rustikt bord med røffe treplanker er satt sammen med et blankt servise.

Moderne og minimalistisk

Hvis du liker rene linjer og stramme former kan dette være stilen for deg. Bruk gjerne myke farger, som her hvor det er brukt jordtoner satt sammen med lys okergul, og sanselige tekstiler som sofa i fløyel og langluvet teppe for å gjøre stilen lun og innbydende.

Tropisk oase

Nå er det mange flotte tropiske mønstre å velge mellom. Man finner det på tapeter, puter, sengetøy og mye mer. Nå bugner det av palmeblader, bregner, bananblader og andre eksotiske innslag. Palmer og store grønne planter er med på å skape stilen. Kombiner gjerne med naturlig treverk for å skape en organisk og naturlig stil. Som her hvor stolen blir et fint element sammen med det grønne.

Fargerikt og dramatisk

At fargene er tilbake i interiørbildet er det liten tvil om. Etter lang tid med først veldig hvite interiører, og så mer grå og brune ser vi nå fargene for fullt. Det som er spennende, er at det er så mange ulike farger å velge mellom. Jotun har kåret årets farge til Blått, Pantone har valgt lilla, og gult, grårosa og dyp rød er også blant årets farger. Grunnen til at det er så mange farger, er nettopp at den personlige trenden er så sterk. Det er derfor ikke én farge som gjelder. Det handler om å finne fargen eller fargene, som nettopp du liker best. Hvis du vil være litt forsiktig kan en ny farge på en vegg, eller nye fargesterke puter, være et godt sted å starte. Hvis du er litt mer modig velger du en sofa i en sterk farge og lar resten følge etter.

Mørke kontraster

Bruk sort for å skape kontrast og liv til interiøret. Det kan være på puter, vaser, lyslykter eller møbler. Prøv deg gjerne frem og finn uttrykket du liker. Det kan være en flott effekt og være med på å gjøre et hjem mer personlig. Kombiner sort med gull for å få en dramatisk effekt.

Foto: Skeidar

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4 kommentarer

 1. Det var jammenmeg på tide og det burde være en selvfølge å bo som man vil og liker. Egentlig tror jeg det er det de fleste gjør. Bare de som er genuint interessert i stil og interiør og har mye penger følger trendene etterhvert som de skifter. Og så har det noe med alder å gjøre også, tror jeg. Jo eldre jo tryggere på sin egen smak. Men klart, når man blir presentert for så mye vakkert som du viser her så får noen og enhver lyst å pusse opp.

  Beste hilsen Ingrid på http://www.ingridtunheim.no

  1. Helt enig Ingrid.Det bør være en selvfølge å bo som man vil.
   Ha en stålende uke.
   Beste hilsen
   Franciska 🙂

 2. Veldig stilig.. spørs om det ikke må gjøres noen endringer her i heimen også.. 😉

  mvh
  Ronny
  http://www.LEDonline.no

 3. Hvor er de røde sofaen fra?