Oppskrift på sunnere sjokoladepålegg

Flere har spurt etter denne oppskriften og jeg deler den gjerne igjen.

Denne Nugattien er ikke bare svært enkel å lage, den er også så sunn at barna faktisk kan ha den med på matpakken, og den smaker helt fantastisk! Den passer også til deg som sverger til Lavkarbo.

I vanlig Nugatti er det bare 9 % hasselnøtter, mer enn 64 % sukker, billig olje og kunstige tilsetningsstoffer!

I denne Nugattien er det mer enn 50 % hasselnøtter, litt honning i stedet for mye hvitt sukker, sunn olje med Omega 3, og ingen kunstige tilsetningsstoffer.

Det er likevel en del kalorier i den. Om du er opptatt av det er det derfor bedre å velge et annet pålegg.

Sunnere hjemmelaget Nugatti

Oppskriften er nok til et stort glass.

200 g hasselnøttkjerner
3 spiseskjeer honning (jeg foretrekker Akaciehonning som er flytende, men bruk den du liker best) Du kan erstatte honning med Sukrin Gold hvis du ønsker et godt lavkarbo alternativ
2 spiseskjeer bakekakao* (strøkne)
2 teskjeer vaniljesukker
1 dl matfløte*
1 – 1 1/2 dl sunn nøytral olje (jeg har brukt kaldpresset norsk rapsolje som har et høyt innhold av Omega 3)
1 knivspiss Maldonsalt (kan ev erstattes av vanlig salt)

Rist gjerne hasselnøttene i stekeovnen på 180 grader i ca 10 minutter, da får du frem en ekstra god smak. Gni av en del av skallet.

Ha hasselnøttkjernene i en foodprosessor eller blender. (Det er viktig at den er helt tørr, at det ikke er fuktig ellers kan det skille seg.)

Mal hasselnøttkjernene så fint som mulig. Det tar noen minutter. Tilsett resten av ingrediensene og kjør til du får en myk masse. Smak til med mer kakao eller mer honning alt etter smak. Hvis massen virker litt tør kan du tilsette litt mer olje eller matfløte.

Kan oppbevares i kjøleskap i et par uker. Selv om den står i kjøleskap beholder den en myk og kremet konsistens.

Tips: Det er også en fin gave å gi bort til noen som fortjener noe ekstra godt!

*Info til mine danske læsere: Bakekakao er kakao som bruges til bagning, altså ikke Oboy. Matfløte er husholdningsfløde.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

4 kommentarer

  1. Trine Richter Jonsen

    Stemmer denne oppskriften?
    Jeg hadde 300 g nøtter og kun 1 dl olje, ingen fløte. Etter en natt i kjøleskapet er det fortsatt helt flytende

    1. Det er viktig å følge oppskriften for å få riktig konsistens. Prøv å tilsette fløte i blandingen du har nå. 🙂

  2. Takk for oppskriften! 🙂 Nå som jeg nærmest har vokst opp på «usunn» Nugatti, så er det vel på tide å prøve dette.

    Du er for øvrig meget god til å ta bilder, noe som er essensielt for å ha en så populær matblogg regner jeg med…

    1. Franciska Munck-Johansen

      Hei Elise
      Tusen tak for hyggelig kommentar.
      Ha en fin uke.
      Beste hilsen
      Franciska 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *