Byggetips til pepperkakehuset og et godt formål

ANNONSE
Hvert år har Eiendomsmegler Krogsveen en pepperkakehusauksjon der de auksjonerer bort pepperkakehus laget av lokale barnehager og SFO. Overskuddet går til gode formål til barn. 😊
I år støtter de blant annet Sykehusklovner.
Jeg synes det er et utrolig bra tiltak og vil oppfordre alle som har lyst, til å bli med. 😊🎄
Se mer her: http://bit.ly/2yeFTTO og her: http://bit.ly/2Avlz3l
Krogsveen har også mange gode tips til deg som skal bygge pepperkakehus:

1. Hvor skal dere bygge?

Det er alltid viktig å velge en beliggenhet man vil trives med. Start derfor med å finne ut hvor pepperkakehuset skal stå, slik at dere får mest mulig glede av det. Hvis du har planer om å bygge et stort hus kan det også være praktisk å velge et sted det ikke står i veien.

2. Ferdighus eller bygge selv?

90 % velger ferdighus, da er det mindre valg å ta stilling til og du kan konsentrere deg om pynting og detaljer. Vær oppmerksom på at risikoen for byggetekniske problemstillinger vil øke om du velger å bygge selv, men samtidig står du friere og kan få det akkurat slik du ønsker.

3. Tomta er det viktigste

Det hjelper ikke at du har et fint hus, hvis ikke tomta er bra. Et stort brett eller en bilderamme kan fungere fint som et stødig underlag for pepperkakehuset. Legg gjerne ut et hvitt stykke stoff for å få en snødekt hage.

4. Hvem skal bygge huset?

Hvis mindre barn skal være med å bygge, kan det være en fordel å velge et mindre krevende hus, da blir det gøy og overkommelig for alle. Hvis det er voksne eller større barn som står bak er det bare fantasien som setter grenser.

5. Hvilken stil

Et pepperkakehus trenger ikke være stort og imponerende for å være fint. Det er mye sjarm i små skeive hus. La deg gjerne inspirere av andres pepperkakehus og lag ditt helt eget i akkurat den stilen du ønsker.

6. Gjør som proffene – bruk limpistol

Er du også lei av å kjempe med brennende varmt smeltet sukker og synes du det er vanskelig å få det til? Gjør som proffene, bruk limpistol, da går husbyggingen som en lek.

7. Bruk gelatinplater som ruter

Gelatinplater er perfekte å bruke som «glass» til vinduene.

8. Slik får du helt hvit glasur

Hvis du vil unngå grå og rennende glasur kan du bruke denne oppskriften. Den gir en tykk og helt hvit glasur.

  • 500 g melis
  • 1 eggehvite
  • Evt. litt vann

Ha eggehviten i en skål, tilsett melis og rør sammen til du får en jevn masse. Tilsett melis til du får en så stiv blanding som mulig. Ha eventuelt i litt ekstra vann for å samle glasuren, hvis det trengs. Ha glasuren i en stiv sprøytepose. Klipp et lite hull, da kan pyntingen begynne.

9. Lys i huset

Pepperkakehuset blir ekstra fint med innlagt strøm. Plasser en lyskjede i huset før du setter på taket, da er det enkelt å slå strømmen av og på. Bruk gjerne lyskjeder på batteri, da slipper du ledninger som er i veien.

10. Prikken over i-en

Kunstig snø, en julebil og et par trær eller lignende setter prikken over i-en.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *