Verdens beste Daim-iskake

Daim iskake_2

I dag er det bursdagen min, og det er bare en ting, (uten om fred i Verden, snille barn og god helse) 😉  jeg ønsker meg, og det er Verdens beste Daim-iskake!

Jeg er helt sikker på at det er mange som har gode og snille svigermødre, men jeg har virkelig vært ekstra heldig med min!

Hun er en av de snilleste og mest godhjertede menneskene jeg har møtt. Hun stiller opp for alle og har alltid noe positivt å si.

Helt fra den første dagen jeg møtte henne, som nå er snart 18 år siden, har hun hatt en helt spesiell plass i hjertet mitt.

Svigermoren min lager også verdens beste Daim-iskake!

Det er ikke tull! Dette er virkelig noe av det beste jeg vet, og jeg gleder meg alltid stort hver gang hun serverer den.

Jeg har, utrolig nok, klart å få henne til å røpe den hemmelige oppskriften hennes, og best av alt, jeg har fått lov til å dele den med dere!

Her får dere den, rett fra kjøkkenskuffen til svigermor.

Jeg har skrevet den opp litt mer detaljert, slik at den skal være så enkel som mulig å skjønne.

Hvis du ønsker den glutenfri er det bare å unngå å ha i hvetemel. 🙂

Det er en skikkelig klassiker, som er perfekt når man får gjester, siden alt kan gjøres ferdig i god tid i forveien. Og hvem liker vel ikke Daim-iskake?

Daim iskake_1

Svigermors Daim-iskake
6-8 personer

Bunn
6 eggehviter
150 g sukker
150 g finmalte mandler eller hasselnøtter
2 spiseskjeer hvetemel
1/2 teskje bakepulver

Is
6 eggeplommer
100 g sukker
5 dl kremfløte*
1 teskje vaniljesukker
1/2 – 1 spiseskje pulverkaffe, Nescafé eller lignende
1-3 pakker doble Daim sjokolader (alt etter hvor mye Daim du liker i kaken)

Sett ovnen på 180 grader.

Smør en form på 22-24 cm i diameter.

Del eggene og gjem eggeplommene til isen.

Pisk eggehvitene halvstive på middels hastighet. Tilsett sukkeret litt om gangen og øk hastigheten. Piskes stivt.

Bland sammen malte mandler (eller hasselnøtter), mel og bakepulver i en skål.

Dryss melblandingen over de stivpiskede eggehvitene, og bland dem forsiktig sammen.

Ha alt i den smurte formen. Stekes midt i ovnen i ca 20 minutter, eller til bunnen er gyllen og gjennomstekt.

Avkjøl kaken i formen. Ta den avkjølte bunnen ut av formen, og legg den på et glassfat eller lignende.

Sett kakeformringen på igjen, og fest den rundt bunnen, slik at det blir plass til isen ovenpå kaken.

Hakk Daim sjokoladen. Ta litt fra til pynt

Lag isen ved å piske eggeplommer og sukker til eggedosis. Det tar ca 5 minutter på full styrke.

Pisk fløten til krem sammen med vaniljesukker og pulverkaffe (ikke lag kaffe av det, bare bland pulverkaffen rett i) og bland sammen med eggedosis. Ha i den hakkede Daim sjokoladen.

Ha ismassen i formen, (opp på kakebunnen) dryss med resten av Daim sjokoladen og la den stå i fryseren i minimum 3 timer.

Ta den frem minst en halv time før servering.

*Info til mine danske læsere: Kremfløte er piskefløde. 🙂

Daim iskake_4Daim iskake_5

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

7 kommentarer

  1. Kan man erstatte mander eller haselnødder med noget andet ?

    1. Franciska Munck-Johansen

      Du kan lave bunden som en marengsbund, altså med samme opskrift bare uden nødder eller mandler. Det bliver også godt.
      Venlig hilsen
      Franciska 🙂

  2. May-Liss Steine

    Denne iskaken var helt nydelig,den beste på lenge:)))

  3. Lurer på om den avkjølte bunnen skal tilbake i formen før isen heles i formen eller etter?

    1. Hei Anh
      Ja, den avkjølte bunnen skal tilbake i formen før isen helles i formen. 🙂
      Vennlig hilsen
      Franciska 🙂

  4. Hvordan får du av formen igjen etter frysing

    1. Bare la den stå litt i romtemperatur, da vil den løsne. Hvis du trenger litt ekstra hjelp kan du legge et kjøkkenhåndkle som du har vridd opp i varmt vann, da løsner formen lettere.:-)