Årets pepperkakehus

Jeg hadde egentlig ikke tenkt å lage pepperkakehus i år enn gang, og jeg er veldig fan av personlige pepperkakehus i alle fasonger. Som regel er det barna som har fått styre her og de har blitt ganske så fargerike, men med masse sjel.

Men da Celina ble med på å lage pepperkakehus sammen, var det bare å sette i gang.

Når man har en 13-åring i hus er det jo ingen selvfølge at det er gøy å gjøre ting sammen med mamma, så da var det bare å slå til.

Vi holdt på i 7 timer!!

Vi hadde det kjempehyggelig mens vi bakte og holdt på. Vi hadde ikke den store planen, vi bare begynte et sted og bygget videre derfra. Underveis kom vi på at det kunne være gøy med lys i huset, vi fant derfor frem et par LED-lyseslynger på batteri og limte dem inn i huset. (Vi får håpe de holder ut desember!).

Tips: Bruk limpistol til å sette sammen huset i stedet for brennende varmt sukker. Dette er noe av det smarteste vi har gjort. Det var mye enklere og man slipper å styre med smeltet sukker (som heller ikke er veldig enkelt å holde varmt i 7 timer).

Vi brukte gelatinplater som vindus»glass».

Og en bil, et par trær og en pose kunstig snø ble pynt rundt huset.  (De hadde jeg egentlig helt andre planer med, men er det så farlig?)

Prikken over i-en ble istapper og mønster på taket. Det er nesten umulig å få til med vanlig glasur laget av melis og vann, men hvis du bruker denne glasuren går det som en drøm. Den blir helt hvit og er veldig enkel å jobbe med. (Celina har laget alt av mønster på huset).

Super god og helt hvit Melisglasur
500 g melis
1 eggehvite
Evt. litt vann

Ha eggehviten i en skål, tilsett melis og rør sammen til du får en jevn masse. Tilsett melis til du får en så stiv blanding som mulig. Tilsett eventuelt litt ekstra vann for å samle glasuren, hvis det trengs.

Ha glasuren i en sprøytepose. Klipp et lite hull, da er det bare å pynte i vei. 🙂

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

6 kommentarer

 1. Franciska, du er gæ’ærn! Ha ha! Ja, jeg måtte bare si det, altså. For et fantastisk pepperkakehus. Det er det fineste jeg har sett noensinne. Du legger lista høyt for oss andre nå. Ha ha! Jeg har ikke laget pepperkakehus på mange år, men fikk veldig lyst nå. Mange gode tips var det her også. Tusen takk for et supert innlegg, med masse inspirasjon.

  1. Franciska Munck-Johansen

   Ha, ha, ha, ja, jeg må le av meg selv jeg også. Det var faktisk enklere enn det ser ut for. Og som jeg skrev så er det veldig forskjellig hvordan pepperkakehusene har sett ut her i huset. Hvis det da har vært pepperkakehus. Man får gjøre det man liker og som gir en glede. Resten er det ikke så farlig med. Ha en strålende uke!
   Beste hilsen
   Franciska 🙂

 2. Lise Lyberg

  Herregud, så lekkert❤️

  1. Franciska Munck-Johansen

   Tusen takk Lise ❤️

 3. Siri Carina

  Hei! For meg som ELSKER store pepperkakehus, så var jo dette drømmen! Men hvor kan jeg få tak i korrekt mal til dette?

  1. Hei Siri Carina
   Takk for hyggelig kommentar. 🙂
   Som du ser i teksten, så finnes det ingen mal til et slikt hus, men start med et lite område og bygg videre og videre, da får du et flott, stort og helt personlig hus. 🙂
   Masse lykke til!
   Vennlig hilsen
   Franciska 🙂