Verdens beste brownies

Brownies_5

Oppskriften min på Brownies er uten tvil en av de aller mest populære oppskriftene mine.

Det er også den jeg selv lager mest.

Lars Lian (dommer i Kakekrigen) kalte den en STEINGOD brownie og Monica (Csango) tok resten av browniesene med hjem den dagen jeg bakte dem på Kakekrigen, da hun skulle ha selskap. (Jeg må innrømme at jeg ble litt stolt da.)

Jeg mener selv at hemmeligheten bak disse brownies er tre ting. Sammensetningen av ingrediensene, steketiden og ikke minst en viktig «hemmelig» ingrediens.

Jeg har eksperimentert meg frem med ulike oppskrifter, og har kommet frem til denne, som jeg synes gir Verdens beste Brownies! Den er i tillegg svært enkel å lage.

Her får du oppskriften. Den gir Brownies som er himmelsk gode! Myke, seige og smelter på tunga!

Brownies_4

Verdens beste brownies

3 egg
3,5 dl sukker
2 dl smeltet smør
2,5 dl hvetemel
5 spiseskjeer bakekakao* med topp
2 teskjeer vaniljesukker
150 g revet marsipan (litt uvanlig med marsipan i brownies, men det er nettopp det som er den «hemmelige» ingrediensen, som gjør kaken ekstra seig og god. Den smaker ikke marsipan.)
En stor håndfull lett hakkede macademianøtter (kan evt. utelates eller erstattes av valnøtter, peanøtter eller lignende. Velg det du liker best.)

Sett ovnen på 175 grader.

Smør en form på ca 20 x 40 cm.

Rør sammen egg og sukker lett sammen med en stor visp*. Bland inn det smeltede smøret og resten av ingrediensene.

Ha den seigtflytende røren i en liten langpanne kledd med bakepapir.

Stekes på 175 grader midt i ovnen i 15 – 30 minutter. Bruk gjerne varmluft. Følg godt med kaken etter 15 minutters steketid, og ta den ut med en gang deigen så vidt slipper en stekepinne eller gaffel. Den må heller være for lite enn for mye stekt.

*Info til mine danske læsere: Bakekakao er kakao man bruger til bagning, altså ikke Oboy eller lignende. En stor visp er et stort piskeris. 

Brownies_3Blogg3095

Mange tror det er raskere å lage posebrownie fremfor hjemmelaget brownie. Jeg har gjort et lite eksperiment. Klikk her for å se hvordan det gikk:

Hva tror du er raskest og hva tror du smaker best?Brownies i pose eller hjemmelaget?Jeg har testet begge deler og må innrømme at jeg ble overrasket!Se mer her: :-)http://www.franciskasvakreverden.no/2016/10/14/har-du-ogsa-blitt-lurt/

Gepostet von Franciskas Vakre Verden am Freitag, 14. Oktober 2016

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

32 kommentarer

  1. Kan man sløyve nøtter i brownisen? Siden jeg og barna er allergiske. Å går det ann å han den i rundform å hvor stor form da?

    1. Franciska Munck-Johansen

      Hei Kine
      Ja, det går fint å ikke ha med nøtter. Husk at det også er nøtter i marsipan. 🙂
      Du kan gjerne bruke rundform. Ca. 25 cm i diameter.
      Vennlig hilsen
      Franciska 🙂

  2. Hvilke marsipan bruker du?

    1. Franciska Munck-Johansen

      Jeg liker Odense Marsipan, men bruk hva du vil av type. 🙂

  3. Lillian

    Kan den fryses?:)

    1. Franciska Munck-Johansen

      Ja, den passer godt til å fryse. 🙂

  4. Grethe Knapp

    Hvor mange gram er 2 dl smeltet smør?

    1. Franciska Munck-Johansen

      Hei Grethe
      1 dl smør veier 95 gram. 2 dl veier derfor 190 gram.
      Vennlig hilsen
      Franciska 🙂

  5. Pia Philipson

    Bruker du den som heter ekte marsipan, eller figurmarsipan?

    1. Franciska Munck-Johansen

      Du kan bruke begge deler, men jeg foretrekker ekte marsipan. 🙂

  6. Mariann

    Hei. Denne browniesen såg veldig god ut. Hvilken type maskipan bruker du?

    1. Franciska Munck-Johansen

      Jeg liker den som heter ekte marsipan, men det er ikke så viktig hvilken type du bruker. 🙂

  7. Svanhild

    Kan det være salte nøtter?

    1. Franciska Munck-Johansen

      Ja, det går fint. 🙂

  8. går det an og sløyfe marsipanen ?

    1. Hei Isabel
      Ja, det går fint, men du smaker ikke marsipanen, den gir bare kaken en ekstra god konsistens.
      Beste hilsen
      Franciska 🙂

  9. Hei!
    Jeg syns denne oppskriften din er kjempegod, men jeg liker veldig godt sjokoladebiter og rosiner i brownie også. Burde jeg da helle halve røra i formen og strø det over og så resten av røra? Eller skal jeg strø det på toppen og så synker det ned?

    1. Hei Eline
      Hyggelig å høre 🙂
      Du bør bruke oppskriften slik den er og bare tilsette for eksempel en håndfull rosiner og en håndfull sjokoladebiter. Da får du best resultat.
      Vennlig hilsen
      Franciska 🙂

  10. Er dette til en stor langpanne ?

    1. Franciska Munck-Johansen

      Hei Trine
      Det er til en form som er 20 x 40 cm. Det blir ca en halv stor langpanne.
      Beste hilsen
      Franciska 🙂

  11. Pernille

    Hvordan skal jeg få marsipanen til å løse seg opp i røra? Har prøvd og raspe den, men da blir det små marsipan biter i røra og de er der enda etter steking

    1. Hej Pernille
      Jeg synes ikke det gjør noe at det er litt marsipanbiter i den ferdige Brownien. Du kan også lage brownien uten marsipan om du vil. 🙂
      Vennlig hilsen
      Franciska 🙂

  12. Fantastisk god kake den var jo kjempeenkel å lage. Neste gang skal jeg prøve med marsipan. Veldig fin blogg du har.

    1. Franciska Munck-Johansen

      Så hyggelig å høre Mona. 🙂
      Den blir ekstra god med marsipan.
      Ha en kjempefin søndag.
      Beste hilsen
      Franciska 🙂

  13. kan man droppe marsipan ettersom man ikke tåler nøtter?
    hva skjer om man dropper marsipan?

    1. Hei Mia
      Ja, det går fint. Den er god uten marsipan også.
      Beste hilsen
      Franciska 🙂

  14. Skal der slet ikke bakepulver i?

    1. Hej Sofia
      Nej, der skal ikke bagepulver i Brownie. Rygterne siger at det var sådan den blev opfundet. Der var en der skulle lave chokoladekage og glemte at have bagepulver i, resultatet blew Brownie som er tæt og fudgy i konsistensen.
      Mange hilsener
      Franciska 🙂

  15. Jeg droppet marsipanen, men tilsatte 2/3 ts salt og 200 gram sjokolade. 1/3 av sjokoladen sammen med smøret. 1/3 rett før røra gikk i forma og resterende på toppen. Ble knall

    1. Høres godt ut det også 🙂

  16. Hei!
    Hvis jeg dobler oppskriften, vil det være passelig til en vanlig langpanne?