Overdådige Snickers cupcakes

Saftige og myke sjokoladecupcakes med fløyelsmyk snickersfrosting toppet med karamell- og sjokoladesaus og biter av Snickers. Dette er cupcakesene du lager, hvis du har lyst til å servere noe som er skikkelig godt.

Overdådige Snickers cupcakes

Ca 10 store

Cupcakes

225 g smør
4 egg
100 g lyst rørsukker (kan erstattes av brunt sukker)
300 g sukker
1,5 dl lettrømme eller Creme Fraiche
1 dl melk
300 g mel
120 g bakekakao*
2 teskjeer vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
2 teskjeer bakepulver
1/2 teskje salt

Snickers Frosting
225 g romtemperert smør
500 g melis
2 teskjeer vaniljesukker
3-4 teskjeer fløte eller melk
3 Snickers á 75 g skjært i mindre biter

Pynt
2 Snickers á 75 g
ev sjokolade- og karamellsaus

Sett ovnen på 175 grader. Sett store cupcakesformer på et bakebrett.

Smelt smøret, sett det til side. Pisk egg og sukker luftig, det tar ca 5-10 minutter.

Bland smeltet smør med lettrømme ellere Creme Fraiche og melk.

Bland de tørre ingrediensene sammen og sikt dem i eggeblandingen skiftevis med smør/rømmeblandingen.

Ha røren i formene. Fyll formene 3/4 fulle.

Stekes midt i ovnen ved 175 grader i ca 20 – 25 minutter. Test med en kakepinne. Ta ut cupcakesene så snart det ikke henger deig igjen.
Avkjøles på rist med et rent tørkehåndkle over.
Når kakene er helt avkjølte lager du frostingen.
Visp sammen smøret på høy hastighet i ca 5 minutter til det blir hvitt. Tilsett melis og vaniljesukker og pisk til du får en luftig og hvit krem. Det tar vanligvis 4-5 minutter med elektrisk visp på høy hastighet. Tilsett fløte eller melk litt om gangen til du får ønsket konsistens. Ha til slutt i Snickers som er skjært i ganske små biter.
Ha frostingen i en sprøytepose med ønsket spiss. Pynt cupcakesene med skiver av Snickers og evt. litt sjokolade- og karamellsaus.
*Info til mine danske læsere: Bakekakao er kakao som bruges til bagning, altså ikke Oboy eller lignende. Melis er flormelis.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon ?

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

2 kommentarer

  1. Elsker dine innlegg Virker ekte og likefram love them❤️

    1. Franciska Munck-Johansen

      Så hyggelig å høre Heidi. ❤️

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *