Et magisk høstbord

Foto368

Det er kanskje ikke helt vanlig å fylle et bord med mose når man dekker bord, men det er jo moro å prøve noe nytt.

Da jeg skulle ha besøk av bloggerne fra United Influencers, skulle vi bare ha litt mat, før vi skulle videre til en større middag. Det passet derfor best med stående buffé. Når ikke bordet skulle brukes til å spise på, var det jo mulig å gjøre noe artig ut av det. Jeg bestemte meg derfor for å lage et litt trolsk høstlandskap.

Det er egentlig veldig enkelt. Jeg la først to duker på bordet for få få en fin ramme rundt. Så la jeg sorte plastsekker for å beskytte dukene og bordet. Da var det bare å fylle på med mose. Jeg hadde en gammel trestubbe stående, den fikk også bli med. Det var overraskende lite dyr i mosen. Jeg lot den ligge ute noen dager under tak, slik at de fleste dyr ble borte. Men for at ikke maten skulle være i direkte kontakt med mosen satte jeg to litt høye glass under hver skiferplate. Det ga en fin effekt som gjorde at det så ut som om maten svevde over mosen.

Foto367


Prikken over i-en var tåken som la seg over mosen. Det er en liten tåkemaskin som jeg fant på Ebay her til ca 80 kroner. Man plasserer den i en skål med vann, setter inn kontakten og vips, har man tåke. Mye enklere enn for eksempel tørr-is.

Foto377


Det var en artig måte å servere mat på og en artig måte å overraske gjestene på. Passer perfekt hvis man skal møtes før eller etter et arrangement.

Foto364


Regler for å sanke mose
Det er litt uklare regler når det gjelder det å sanke mose. I følge Svein Båtvik som er seniorrådgiver i seksjon for naturmangfold og klima i Miljødirektoratet i Trondheim er det lov for private å plukke mose til eget bruk. Men de anbefaler å spørre grunneier om lov hvis det er privat skog. Se mer her.

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

1 kommentar

  1. Utroligt lekkert 😀
    Nå fikk jeg noen bra tips.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *