Kjempegode urtestenger

Disse urtestengene er perfekt som tilbehør til suppe, salater og mye mer. De er laget med ferdig butterdeig, de er derfor superenkle og veldig raske å lage.

Jeg har laget fire varianter. De er veldig gode på hver sin måte. Du kan velge å enten lage en variant eller, gjør som jeg lag alle fire på en gang. Deigen er den samme, det er bare fyllet som varieres.

Her får du oppskriften på alle fire. Hver oppskrift gir en porsjon med urtestenger som er nok til fire personer. Hvis du ønsker å lage alle fire er det bare å gjøre oppskriften mindre.

Urtestenger med Philadelphia og sesamfrø

5 plater ferdig butterdeig
1 boks Philadelphia kremost naturell
1 fedd hvitløk
2 teskjeer provencekrydder (Oregano, Timian og basilikum)
1 egg til pensling
Sesamfrø til pynt

Tin butterdeigen. Sett stekeovnen på 200 grader.

Bland sammen kremost, knust hvitløk og provencekrydder.

Smør blandingen utover halvparten av butterdeigsplatene. Legg den andre halvparten over og skjær lange stenger.

Legg stengene på en bakeplate med bakepapir. Pensle dem med sammenpisket egg, dryss med sesamfrø og stek dem i en 200 grader varm ovn.

Steketid ca 10 minutter eller til stengene har blitt gylne og gjennomstekte.

Serveres varme.

Parmesan-stenger

5 plater ferdig butterdeig
1oo g parmesanost
1 egg til pensling

Tin butterdeigen. Sett stekeovnen på 200 grader.

Riv parmesanosten fint.

Skjær butterdeigen i lange stenger, pensle med egg og dryss med parmesanost.

Vri stengene og legg dem på en bakeplate med bakepapir.

Stekes i en 200 grader varm ovn. Steketid ca 10 minutter eller til stengene har blitt gylne og gjennomstekte.

Serveres varme.

Pizza-stenger

5 plater ferdig butterdeig
1 lite glass med pizzasaus
1 egg til pensling
Litt pizzakrydder
Sesamfrø til pynt

Tin butterdeigen. Sett stekeovnen på 200 grader.

Skjær butterdeigen i lange stenger, smør pizzasaus på stengene, dryss over litt pizzakrydder og sesamfrø.

Vri stengene og legg dem på en bakeplate med bakepapir. Pensle med egg der det ikke er pizzasaus.

Stekes i en 200 grader varm ovn. Steketid ca 10 minutter eller til stengene har blitt gylne og gjennomstekte.

Serveres varme.

Pesto-stenger

5 plater ferdig butterdeig
1 glass pesto (hvis du har lyst til å lage hjemmelaget pesto kan du bruke denne oppskriften.)
1 egg til pensling
Sesamfrø til pynt

Tin butterdeigen. Sett stekeovnen på 200 grader.

Skjær butterdeigen i lange stenger, smør pesto på stengene, dryss over litt sesamfrø.

Vri stengene og legg dem på en bakeplate med bakepapir. Pensle med egg der det ikke er pesto.

Stekes i en 200 grader varm ovn. Steketid ca 10 minutter eller til stengene har blitt gylne og gjennomstekte.

Serveres varme.

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

2 kommentarer

  1. OMG, disse må jeg bare prøve! De ser utrolig deilig ut og så kjempeenkelt å lage… Tusen takk for oppskriften! 🙂

  2. Lenashome

    Mmm de ser goda ut!! Skall absolut provas

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *