Sunn Nugatti kake med bare to ingredienser! Er det mulig?

fotob_1432

Tidligere delte jeg oppskriften på sunn hjemmelaget Nugatti (du finner den HER). Det er ikke bare godt som pålegg, man kan også lage en skikkelig god kake. Flere har spurt etter oppskriften på den og her er den. 🙂

Sunn Nugatti kake med bare to ingredienser.

Det høres jo nesten for godt ut til å være sant! Tenk at man faktisk kan lage en kake med bare to ingredienser, og den er til og med mye sunnere enn de aller fleste andre kakene. Det går utrolig nok veldig bra, og ikke bare det, den smaker også kjempegodt!

Med sunn mener jeg rene ingredienser som gir god næring til kroppen vår.

I vanlig Nugatti er det bare 9 % hasselnøtter, hele 64 % sukker og kunstige tilsetningsstoffer.

I denne Nugatti er det mer enn 50 % hasselnøtter, sunn olje med Omega 3, honning i stedet for hvitt sukker og ingen kunstige tilsetningsstoffer.

fotob_1429

Du kan helt fint lage oppskriften med vanlig Nugatti, men hvis du ønsker en sunnere kake kan du lage den med sunn Nugatti.

Nugatti kake med bare to ingredienser

4 egg
250 g Nugatti eller Nutella, gjerne hjemmelaget sunn Nugatti. Du finner oppskriften her.

Sett ovnen på 180 grader.

Gjør klar en rund form (ca 15 cm i diameter) Den kan også lages i en større form, da blir den bare litt lavere.

Ha bakepapir i bunnen og rundt sidene. La bakepapiret stikke ca. 10 cm over kanten. Det er enklest å feste bakepapiret hvis du smører sidene på formen først.

Ha alle fire egg i en elektrisk rørebolle og start med å piske et par minutter på lav styrke, så fem minutter på middels styrke, til eggemassen har fordoblet seg.

Smelt Nugattien i mikroovnen eller i en kasserolle. Den skal ikke være veldig varm, bare nok til at den blir mer flytende i konsistensen.

Ha Nugattien i en større bolle, tilsett en tredjedel av eggemassen og bland godt. (Her trenger du ikke være så forsiktig, bare bland i vei). Tilsett en tredjedel til og bland forsiktig, og tilsett resten som vendes helt forsiktig inn. Grunden til at du skal vende det forsiktig inn, er for å beholde mest mulig luft.

Ha massen i formen og stek den midt i ovnen i 25 – 30 minutter, eller til kaken ikke lenger virker flytende når du kjenner etter med et par fingre på toppen. Pass på å ikke steke den for lenge, den skal være myk i midten.

fotob_1430fotob_1431

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *