
Denne enkle og kjempegode desserten lager du raskt!
Den smaker helt fantastisk, og du kan lage den ferdig i god tid i før servering.
Du finner oppskriften på den, sammen med mange andre deilige desserter og kaker i den nye boken min Franciskas fristende kaker. Klikk HER hvis du ønsker å bestille den. 🙂

Oreo-sjokolademousse dessert
6-8 porsjoner
2 pakker Oreo-kjeks (ca 300 g)
3 dl kremfløte*
1 teskje vaniljesukker
Sjokolademousse
150 g mørk sjokolade
3 dl kremfløte*
3 spiseskjeer melis*
3 eggeplommer
Knus Oreo-kjeksene i en kjøkkenmaskin eller lignende. Ta litt kjekssmuler fra til pynt. Fordel kjeksene i 4 eller 6 glass. Her har jeg brukt små Norgesglass, men du kan også bruke glass med stett eller lignende.
Visp kremfløten til krem sammen med vaniljesukker. Bruk både den du skal bruke til sjokolademoussen og den du skal bruke til pynt i alt 6 dl. Fordel kremen i to skåler, sett den kaldt.
Smelt sjokoladen i mikrobølgeovn eller vannbad.
Rør inn melis i den smeltede sjokoladen mens du pisker godt med en liten visp. Tilsett én eggeplomme om gangen mens du fortsetter å vispe til du får en glatt og fin krem. Vend forsiktig den vispede kremen i sjokoladeblandingen. Rør lett.
Fordel moussen i glassene med Oreo-kjeks. Ha resten av den vispede kremen over og dryss med Oreo-smuler.
Du kan med fordel lage den ferdig i god tid, den blir bare bedre av å stå noen timer.
*Tips til mine danske læsere: Melis er flormelis og kremfløte er piskefløde.


Foto: Franciska Munck-Johansen.
Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂
Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Hei Francisca,
Jeg har spist denne desserten, og ønsker å prøve å lage i en langpanne (en man bruker til lasagneform). Bør jeg doble oppskriften da tro? Og hvor høy skal nederste laget være, 0,5 cm-1 cm?
Hei Zarina
Det kommer litt an på hvor stor formen er. Jeg hadde doblet oppskriften og prøvd meg litt frem. 🙂
Hei, hvor mange timer før servering kan man lage desserten?
Hei Ansar
Den kan lages i god tid. I hvert fall 4-5 timer før servering.
Vennlig hilsen
Franciska 🙂
Kan denne lages dagen før? Tenker å servere i konfirmasjon 🙂
Det bør gå fint, men noe av Oreokjeksen kan bli litt myk. Det beste er å lage den maks 4-5 timer før servering. 🙂
Hei, jeg har tenkt til å putte den i kjøleskapet. Hvor lenge burde den være der inne?
Hei Aisha
Den trenger ikke stå i kjøleskapet før servering, men den kan fint stå der noen timer før.
jeg vil veldig gjerne lage den men jeg har laktose allergi og de er tomme for laktosefri fløte på butikken, hva kan jeg gjøre
Hei Mille
Siden en stor del av desserten er krem er det dessverre ikke så enkelt å lage den laktosefri uten laktosesfri kremfløte. Jeg hadde derfor heller ventet med å lage den til du får tak i laktosefri kremfløte.
Beste hilsen
Franciska 🙂