Fylte flettebrød med masse godsaker

Denne ukens favorittoppskrift er disse helt fantastisk deilige fylte flettebrød. De passer godt både til matpakken, kveldsmaten, på tapasbordet og i tursekken.
Det er en veldig enkel oppskrift som alle kan få til. Den må du bare prøve. Kanskje blir de også din nye favoritt?
Det er dyktige Ann Christin som har bloggen Hver gang vi spiser, som står bak oppskriften. Hver gang vi spiser er en ujålete og veldig inspirerende blogg med masse gode oppskrifter. Du kan se mer her. Du finner henne også på instagram her.
Her får du oppskriften:
 
Fylte flettebrød med pesto og Strandaskinke
4 mindre brød
Deig
2,5 dl vann som holder ca 40 grader
2 teskje sukker
1/2 teskje salt
1,5 teskje tørrgjær
4 spiseskjeer olivenolje
ca 6 dl hvetemel (bytt gjerne ut 0,5 dl med sammalt hvete grov)
Fyll
4-5 spiseskjeer basilikumpesto (Du finner oppskrift på hjemmelaget pesto HER.)
4 spiseskjeer mager cottage cheese
(dette er så lite, at mengden laktose vil tåles fint av de fleste med laktoseintoleranse. Men bytt evt. ut med en annen ost, eller bruk kun pesto og spekeskinke hvis du vil være helt sikker.)
ca 100 g strimlet spekeskinke (for eksempel Parmaskinke eller Strandaskinke.)
1 sammenpisket egg til pensling
Maldonsalt eller urtesalt til topping
Ha vann, salt og sukker i en stor skål, tilsett gjæren og rør litt. La det stå et par minutter.
Tilsett olivenolje og mel. Elt deigen til den er smidig og glatt, og slipper skålen. Ha eventuelt i litt mer mel.
Dekk med plast, og sett til heving i 30-40 minutter.
Bland pestoen med cottage cheese. Skjær spekeskinken i strimler.
Del deigen i fire. Kjevle hver del ut til et rektangel på en melet overflate.
Legg pestofyllet på midten av deigen, og strø spekeskinken over.
Skjær striper på ca 1 cm i deigen på sidene. (Se øverste bilde)
Begynn med stripen nederst til venstre, og legg den på skrå opp mot høyre. Ta den på motsatt side, og legg på skrå opp mot venstre, over den første. Fortsett til du har dekket alt fyllet, og pass på at du overlapper endene under når du legger på ny stripe.
Legg brødene på en bakeplate med bakepapir. La dem etterheve i 15 minutter. Pensle med sammenpisket egg, og strø evt litt maldonsalt over.

Stekes midt i ovnen på 175 grader i ca 25-30 minutter.

De er ekstra gode mens de fortsatt er litt varme, men de kan fint spises avkjølte også. De egner seg godt til å fryses.

Ønsker du Glutenfri oppskrift?
Bruk en fin eller grov melblanding fra f.eks. Toro eller Semper. Hvis du synes du det er vanskelig å lage dem som flettebrød, lag dem f.eks heller som fylte halvmåner. Smaken blir like god!

Her får du litt flere varianter:

Du kan fylle flettebrødet med det meste. Her er det fylt med eggerøre, ramsløkpuré og pepperoni.

Hvis du har lyst på en søtere variant kan du fylle flettebrødet med tynne skiver Granny Smith (eller andre syrlige) epler og appelsinblomsthonning (kan erstattes av annen flytende honning).
 
Foto: Ann Christin Coucheron-Lygre.

Ukens favoritt oppskrift er en liten miniserie hvor jeg velger ut særlig inspirerende oppskrifter, fra mine favoritt matsider, blogger og blader. Tips meg gjerne om gode oppskrifter (egne eller andres) som du synes fortjener å bli valgt ut til ukens favoritt oppskrift.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *