
Jeg har fått lov til å snik-se noen av de helt nye episodene av TV-programmet Mitt kjøkken ruler, som har premiere i morgen mandag 28. august på TV Norge.
Jeg har blitt spurt om å si min mening om dem, og her er det mye å glede seg til. 🙂
Dette er skikkelig god underholdning. Det er langt i fra alt som går etter planen, noe som gir mange morsomme episoder. Det er gøy å bli med hjem til helt vanlige folk og se hva de gjør for å skape god stemning og pynte bord, for ikke å snakke om all den gode maten de lager. Her er det mye inspirasjon for alle oss som er glad i mat.
Jeg har også fått lov til å dele en av oppskriftene fra programmet. Jeg elsker kokos-is og sammen med nybakt varm sjokoladekake blir dette litt av en dessert.
Sjokoladekake med hjemmelaget kokos-is
Sjokoladekake
200 g mørk sjokolade 70% kakao
4 egg
150 g smør
150 g sukker
200 g hvetemel
2 teskjeer vaniljesukker
1 teskje salt
Kokos-is
1 boks kokosmelk (ikke light)
3 dl kremfløte*
1 lime
4 spiseskjeer palmesukker (kan blant annet kjøpes i helsekostbutikker) kan erstattes av flytende honning.
Eventuelt salte peanøtter og bananblad til pynt
Start med å lage sjokoladekaken. Smelt sjokoladen i mikrobølgeovn 30 sekunder om gangen til alt er smeltet, eller over vannbad.
Smelt smøret i en kjele og bland det med sjokoladen.
Bland alle de tørre ingrediensene og hell over det våte. Bland forsiktig, du skal ha minst mulig luft i denne kaken.
Stekes midt i ovnen på 170 grader i 2o-25 minutter ettersom hvor bløt du liker den.
Lag kokos-isen. Varm opp kokosmelken til den nesten når kokepunktet sammen med, smak til med palmesukker. Sett det til nedkjøling i kjøleskapet i ca en halv time. Press ut saften av en lime og bland i kokosblandingen.
Pisk fløten stiv og bland den sammen med resten.
Deretter bruker du en is-maskin i ca 25 minutter, eller rører hver halve time i fryseren. Ta ut isen 15 minutter før servering. Riv skallet av limen og strø over før servering.
Server kaken lun sammen med kokos-isen i kuler.
*Info til mine danske læsere: Kremfløte er piskefløde. Legg gjerne noen salte ristede peanøtter ved siden av.

Etter å ha løpt rundt på Kakekrigen vet jeg hvor stressende det kan være å lage mat foran kameraer og på tidspress. Det er derfor utrolig deilig å kunne lene seg tilbake i sofaen og bare se på.
Det starter opp helt nye episoder i morgen mandag 28. august kl. 19.30 på TV Norge. Jeg gleder meg til å følge med og anbefaler alle å se på.
Du kan se første episode gratis på Dplay. Se mer HER.
Her får du en liten sniktitt.
I «Mitt kjøkken ruler» på TV Norge utfordres norske amatørkokker til å lage mat som imponerer både seere, andre deltagere og dommere. Hver uke skal fire par forvandle hjemmene sine til “restauranter” og konkurrere om å lage den beste treretters middagen. De blir bedømt av to profesjonelle kokker, og hverandre. De parene som får høyest poengscore går videre til finalerundene, der de kjemper om heder, ære og en pengepremie på 250.000 kroner.
I sesongens første episode inviteres dommerne Lise Finckenhagen og Christopher Haatuft til en treretters fransk middag hos Sissel og Elizabeth i Sørkedalen utenfor Oslo. Vil de blide vertinnene mestre det franske gourmetkjøkkenet? Og hva blir dommen fra de andre deltagerne?
Se mer HER.
Foto: TVNorge mat.
Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂
Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.
