Kjempegod Raw Cake – vegansk, glutenfri, melkefri, eggefri og fri for raffinert sukker

Jeg elsker raw kaker. Masse god smak og gode ingredienser.

Denne ukens favoritt oppskrift er derfor en helt fabelaktig deilig Raw Cake som Gry med bloggen Grys Kjøkken har laget. Er den ikke fin?

Grys kjøkken er en spennende blogg med mange fristende oppskrifter på både mat og kaker. Den kan absolutt anbefales. Du finner den her. Gry har også Instagramprofilen @gryskjokkenskriverier #onetofollow.

Det er et ekstra pluss at kaken er både vegansk, glutenfri, melkefri, eggefri og fri for raffinert sukker. Det er derfor en perfekt kake å lage hvis man skal ta hensyn til ulike allergier.

Tips: les hele oppskriften før du lager kaken. Det bør beregnes tid til å bløtlegge både mandlene og cashewnøttene. Samt til frysing av kaken.

Grys fabelaktig gode Raw Cake

Bunnen:
2,5 dl mandler med skall
2 dl dadler uten stein (ca 12)
litt fingersalt

Bløtlegg mandlene i minst 4 timer.

Ta ut steinen av dadlene. Ha alt i en blender og kjør til du får en fin masse. Tilsett litt fingersalt.

Deigen skal være litt fast, slik at man kan trille en liten kule som holder seg i fasong. (litt som mandelmasse)

Kle bunnen av en rund springform med bakepapir. Vil du ha en høy kake, bruker du en 20 cm form. Ønsker du en flatere kake, bruker du en 24 cm form.

Press deigen ut i bunnen av formen. Sett bunnen til side.

Kremen:
240 g cashewnøtter uten salt
Frø fra 1 vaniljestang eller 1 teskje vaniljepulver (rent pulver uten sukker)
2 spiseskjeer rå kokosolje
4 spiseskjeer agavesirup, smak deg frem
1 sitron, saft og skall
10 store blåbær, 4 bringebær og 4 jordbær

Legg cashewnøtter i bløt i vann i minst 12 timer.

Hell av vannet og hell nøttene i en blender/foodprosessor. Ha i vanilje og finraspet skall av en vasket sitron, bare det gule.

Varm opp kokosolje og agavesirup på svak varme. Det skal bare varmes til det er smeltet. (40-50 grader)

Hell det og saften fra en sitron over nøttene. Blend alt til det er blitt en glatt krem.

Del kremen i to like deler.

Blend inn blåbær i den ene delen. Ha blåbærkremen over kakebunnen.

Blend inn bringebær og jordbær i den andre delen. Bre den forsiktig over den første kremen.

Frys nå kaken i minst 4 timer.

Pynting av kaken:
Bringebær
Jordbær
Blåbær
Sitronskall

Tørkede kornblomster eller andre spiselige blomster (hvis du har)

Del jordbærene i to, og lag tynne krøller av tynt sitronskall.

Ta kaken ut av fryseren minst en time før den skal serveres.

Pynt med bær, sitronskall og blomster.

Oppbevar rester av kaken i fryseren.

Foto: Gry Nordvik Karlsen

Ukens favoritt oppskrift er en liten miniserie hvor jeg velger ut særlig inspirerende oppskrifter, fra mine favoritt matsider, blogger og blader.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *