
Har du prøvd kaken alle prater om?
Black Magic er virkelig en av de aller saftigste og beste sjokoladekakene jeg noen gang har smakt.
Sjokoladekaken er så saftig at den smelter i munnen, og sammen med fløyelsmyk sjokolademousse og friske bær er dette en kake som virkelig imponerer.
Jeg bakte den første gang til svigerfars bursdag og den var en stor suksess. Den forsvant raskt og alle pratet om hvor god den var.
Jeg har to» hemmelige» ingredienser som jeg mener gjør hele forskjellen. De er muscovadosukker (eller brunt sukker) og frø fra vaniljestang.
Muscovadosukkeret eller brunt sukker gir kaken en myk og runn smak. Frø fra vaniljestang gir en dyp og ekstra god vaniljesmak. Til en festkake som denne mener jeg det er vel verdt å ta med disse to ekstra ingrediensene.
Her får du oppskriften:
Black Magic Cake
175 g hvetemel (3 dl)
160 g sukker (2 dl)
160 g muscovadosukker (2,5 dl) fåes i de fleste større dagligvarebutikker. Kan erstattes av brunt sukker
70 g bakekakao (1,75 dl)*
1 teskje natron
1 teskje bakepulver
3/4 teskje salt
Frø av 1 vaniljestang (kan erstattes av 1 1/2 teskje vaniljesukker)
2 egg
2 dl ferdiglaget kaffe (bruk gjerne frysetørket kaffe som Nescafé eller lignende) Du vil ikke smake kaffesmaken den fremhever bare sjokoladesmaken og gjør kaken super saftig.
2 dl kefir* eller Creme Fraiche
1 dl nøytral olje eller 100 g smeltet smør
Sjokolademoussekrem
4 dl kremfløte*
1,5 dl sukker
30 g bakekakao
Frø fra 1/2 vaniljestang eller 1 teskje vaniljesukker
Pynt
1 pakke Tofféfee
1 pakke Smash
Jordbær og blåbær
Litt melis*
Eventuelt litt sitronmelisse eller mynte
Sett stekeovnen på 175 grader vanlig over- og undervarme eller 160 grader varmluft.
Smør to former på ca 24 cm i diameter. Ha bakepapir i bunnen. Du kan også ha deigen i en liten langpanne på ca 40 x 20 cm hvis du ønsker en firkantet kake.
Bland sammen alle de tørre ingrediensene. Ha i resten av ingrediensene og pisk deigen sammen på lav hastighet i ca to minutter. Du kan enten bruke en kjøkkenmaskin eller en elpisker. Du kan også piske den sammen for hånd.
Vær oppmerksom på at deigen er veldig tynn. Det er slik den skal være.
Fordel deigen i de to formene.
Stekes midt i ovnen på 175 grader vanlig over- og undervarme eller 160 grader varmluft. (Bruk varmluft hvis formene står i to ulike høyder. Stekes 15 – 20 minutter eller til det ikke lenger fester seg deig til en kakepinne eller gaffel.
Avkjøl kaken i formen med en tallerken over for å holde på fuktigheten. De kan stå på benken natten over, eller oppbevares i kjøleskap.
Lag sjokolademousse-kremen.
Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og pisk til du får konsistens som sjokolademousse.
Når kaken er helt avkjølt legger du den sammen med kremen.
Pynt med bær og sjokolade. Dryss over litt melis.
Kaken kan gjøres klar flere timer før servering. Den er like god dagen etter.
Kan fryses.
*Info til mine danske læsere: Bakekakao er kakao som bruges til bagning, altså ikke Oboy eller lignende. Kefir er som ymer. Kremfløte er piskefløde og melis er flormelis. Det kan være lidt svært at finde Smash i Danmark, men man kan bruge hvad man vil af chokolade til pynt. Hvis du vil have fat i Smash i Danmark, kan de bestilles HER. 🙂


Foto: Franciska Munck-Johansen og Vegar Munck-Johansen.
Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂
Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Har bare èn 24 cm form…..Kan jeg ha hele røren i den formen? Må sikkert forlenge steketiden litt da.
Ja, det går fint, følg med på kaken og ta den ut når det ikke lenger fester seg deig til en stekepinne eller lignende 🙂
Wow, så jo sjukt godt ut da. Jeg bare elsker kaker, men ikke at de legger seg på kroppen og blir der. Jeg har begynt å halvere oppskriftene og bake i 18 cm form. Ha,ha, da har vi bare spist en halv kake når den plutselig er borte fra fatet. Beste hilsen Ingrid på http://www.ingridtunheim.no
Så lurt Ingrid, det var et godt tips. 🙂
Det var en enkel måte å få halvparten av kaloriene 😉
Ha en kjempefin helg.
Beste hilsen
Franciska 🙂
Hei ☺️ og takk for oppskrift, denne har jeg lyst til å prøve. Du skriver at den kan fryses men men kan den fryses som ferdig kake eller bare bunnene? Skal være i en konfirmasjon så er avhengig av at den ser pen ut etter frysing om du forstår Mvh Anna
Hei Anna
Du kan fryse bunnene, men bør legge den sammen samme dagen. 🙂 Rester kan du fint fryse.
Lykke til med konfirmasjonen.
Vennlig hilsen
Franciska 🙂
Hei! Bruker du hvitt sukker i kremen, eller er det muscovado sukker i den også? 🙂
Hei Veronica
Til kremen har jeg brukt hvitt sukker.
Hilsen Franciska 🙂
Hej – lyder lækkert. Jeg tænker man kan lave Smash selv ved at overtrække Buggles med chokolade, jeg har i sinde at prøve. Tak for alle dine lækre kager 😉 Kirsten
Hej Kirsten
Tak for din søde melding. 🙂
Det kan du helt sikkert 🙂 Det lyder godt.
De kan også bestilles online her, hvis du vil: https://shop.cph.dk/maerker/nidar
Mange hilsener
Franciska 🙂
Jeg har fått en utfordring på å bake denne til et bryllup, men den skal være glutenfri. Har du forsøkt det?
Hei Hege. Jeg har ikke prøvd denne som glutenfri, men siden det er lite mel i den vil jeg tro det går fint. Jeg hadde prøvd å prøvebake bunnen med glutenfritt mel for å teste den på forhånd siden det er et bryllup. Vennlig hilsen Franciska 🙂
Hei! Jeg har bakt kaken. Det vil si at det den står i ovn:) Det står at det tar 15-20 min? Min har stått dobbel og er ennå ikke ferdig. Er du sikker det er riktig?
Hei Helen
Det kommer litt an på ovn, form, om ovnen var varm når du satte den inn. Stek den derfor til det ikke lenger fester seg deig til en kakepinne eller gaffel. Men følg godt med, den bør ikke stekes for lenge. Ta den heller ut litt for tidlig enn litt for sent. 🙂
Hei! Jeg fant ikke sukkeret du angir i oppskriften men kjøpte demerarasukker, brunsukker som man f.eks kan bruke i kaffe latte. Er det det du mener med brunt sukker?
Hei Margrethe
Du kan fint bruke demerarasukker. Men med brunt sukker mente jeg helt vanlig brunt sukker, som man får i de aller fleste matbutikkene. Det kalles også Brun farin. All sukker som er brunt kan brukes. 🙂
Vennlig hilsen
Franciska 🙂
Sou cativa, caro bem. (Tharps e Byrd, 2001). https://realidadesperiodico.com/internacional/mueren-3-personas-por-un-brote-de-ebola-en-republica-democratica-del-congo/
muscovadosukker finnes både i lys og mørkt, hva bruker du? Jeg brukte lyst men etter å ha googlet litt ser jeg at de mørke er best til sjokoladekake. Håper bare det blir godt med den lyse varianten også, den er jo brun den også.
Hei!
Jeg har bakt Black Magic cake flere ganger med STORT hell:-)
Men nå lurer jeg på om det går an å lage denne kaken med Sukrin?
Andre oppskrifter på denne kaken er uten mel, men jeg ønsker å bruke din oppskrift:-)
Mvh Anne Kath Solhaug
Hei Anne Kathrine
Ja, det går fint å lage den med Sukrin. Jeg ville da ha brukt Sukrin Gold, da den gir best smak. Det kan bli litt metallsmak av Sukrin, hvis det er et alternativ kan Kokosblomstsukker være bedre. Eventuelt erstatte deler av sukkeret med Sukrin Gold. 🙂
Vennlig hilsen
Franciska 🙂
Hva pleier du bruke i kaken, Kefir eller crème fraiche? Olje eller smør?
Gleder meg til å teste denne 🙂
Kan eg lage kakebunn og moussen en dag, og sette sammen kaka sammen neste dag?
Hei Wenche
Du kan lage kaken dagen før, men moussen bør lages samme dag.😊
Hei, jeg bor på et mindre sted, og her finnes ikke muscovsdosukker, hva tror du om kokosblomstsukker som erstatning?
Hei Lise
Brun Farin, som du får i de fleste matbutikkene, fungerer veldig bra.😊