Saftig Oreo, sjokolade og karamell-kake

Dette er den saftigste formkaken jeg noen gang har smakt! Jeg laget den første gang som et eksperiment. Ta hva du har i skapet og ha det i en god formkake. Jeg var overrasket over resultatet, for det ble utrolig godt. Dette er en kake som både barn og voksne elsker. Den er kjempeenkel å lage og den holder seg svært godt.

Lag den gjerne noen dager eller en uke i forveien og frys den ned. Den smaker like godt.

Saftig Oreo, sjokolade og karamell-kake
4 egg
200 g sukker
225 g smør
1 dl Creme Fraiche eller lettrømme
1,25 dl melk
2 teskjeer vaniljeekstrakt eller 2 ts vaniljesukker
400 g mel
2 teskjeer bakepulver
100 g karamell (Fudge, Dumle eller lignende)
100 g hvite sjokoladeknapper
100 g lyse sjokoladeknapper
1 pakke Oreokjeks i mindre biter (150 g)

Pynt
Melis*

Tilbehør
3 dl kremfløte*
1 teskje vaniljesukker

Sett ovnen på 175 grader. Pensle en rund dyp form  (ca 23 cm i diameter), med smeltet smør.

Visp egg og sukker til eggedosis. Det tar 5-10 minutter.

Smelt smøret, bland det med Creme Fraiche eller rømme, melken og vaniljeekstrakt.

Bland mel og bakepulver godt sammen med en stor visp.

Ha de tørre og de våte ingrediensene i eggedosisen på skift. Bland forsiktig sammen, slik at du beholder luften i røren.

Ha til slutt i hakket Oreokjeks, karamell og sjokoladebiter.

Ha røren i formen. Fyll den ca. 3/4 full.

Stekes midt i ovnen på 175 grader i 30 – 35 minutter, eller til det ikke lenger fester seg røre til en kakepinne.

Avkjøles på rist med et rent tørkehåndkle over.

Dryss litt melis over kaken og server den med pisket krem blandet med vaniljesukker.

Kaken egner seg godt til frysing.

Info til mine danske læsere: Melis er flormelis, kremfløte er piskefløde.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

4 kommentarer

  1. Christian thorebråten

    Hvor stor er denne høye runde formen?

    1. Franciska Munck-Johansen

      Hei Christian
      Den er 25 cm i diameter.
      Vennlig hilsen
      Franciska 🙂

  2. Christian thorebråten

    Skal kaken bli tung når den er ferdig stekt og tatt ut av ovnen til kjøling ?

    1. Ja, den er litt tung. Bare sjekk at den er ferdig stekt med en kakepinne, gaffel eller lignende. 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *