Små sjokoladekaker med sjokoladekrem og bringebær

Av og til er det godt med noe som ikke er så stort, men som smaker skikkelig godt. ­Disse små munnfullene er perfekte å servere etter en god middag eller hvis man har lyst til å­ servere noe ekstra godt når man får kaffebesøk.

Oppskriften er fra boken min Franciskas fristende kaker (Den kan bestilles HER.) her finner du alle de beste oppskriftene mine samlet.

Alle oppskriftene i boken er testbakt for å være sikker på at oppskriftene fungerer så bra som mulig. Her ser du hva testbakeren synes om oppskriften:

«Dette var en helt himmelsk smaksopplevelse! Kombinasjonen av den kremete frostingen og den smakfulle sjokoladekaken sammen med ­bringebær er en fulltreffer. En perfekt kombinasjon av smaker!»

Edita Mesic

Små sjokoladekaker med sjokoladekrem og bringebær

Ca. 40 stk.

Cupcakes
4 egg
75 g mørk rørsukker gjerne Muscovado-sukker (kan erstattes av vanlig sukker eller brunt sukker)
75 g vanlig sukker
100 g smør
1,5 dl kremfløte*
400 g god, mørk sjokolade, (gjerne Odense 55 %)
50 g hvetemel
1 teskje vaniljeekstrakt eller frø fra 1 vaniljestang (du kan også bruke 1 1/2 teskje vaniljesukker)

Sjokoladesmørkrem
225 g god, mørk sjokolade (gjerne Odense 55 %)
500 g melis*
225 g mykt smør
1 teskje vaniljeekstrakt eller frø fra 1 vaniljestang (du kan også bruke 1 1/2 teskje vaniljesukker)
1 knivsodd salt
4–6 spiseskjeer melk

Pynt
40 bringebær*
litt melis

Sett ovnen på 180 grader varmluft, og sett mini-­cupcakeformer på et bakebrett.

Visp egg og sukker lett sammen for hånd. Ta frøene ut av vaniljestangen. Ha smør, vaniljefrø og kremfløte i en kjele. Varm opp til blandingen så vidt begynner å småkoke. Ta kjelen av varmen og tilsett sjokoladen. Rør til blandingen er glatt og sjoko­laden er helt oppløst. Tilsett eggeblandingen og mel. Ha røren i formene. Fyll formene 3/4 fulle. Stekes midt i ovnen i ca. 5 minutter.

Disse cupcakesene skal ikke være helt gjennomstekte. De skal være så stekte at overflaten, sider og bunn er faste, men midten må fortsatt være myk og flytende når du tar dem ut av ovnen. De stivner litt når de blir avkjølt. Sett cupcakesene til avkjøling på rist, med et rent kjøkkenhåndkle over. De kan også avkjøles i kjøleskap hvis du har dårlig tid.

Lag sjokoladesmørkremen. Smelt sjokoladen i vannbad eller i mikrobølgeovn (30 sekunder om gangen på full styrke. Rør mellom hver gang). La blandingen avkjøle litt.

Ha melis, mykt smør, vaniljesukker og salt i en mikse­bolle. Bruk gjerne flatvispen/padlevispen hvis du har en slik, eller vanlig elektrisk visp. Visp i 5 minutter, skrap ned sidene underveis. Tilsett sjokoladen og visp ved medium hastighet til alt er godt blandet. Hvis frostingen virker litt tørr tilsetter du litt og litt melk til du får ønsket konsistens.

Bruk en stor stjerneformet sprøytetipp. Ha gjerne sprøyteposen i en mugge og brett sidene rundt kantene, da er den enklere å fylle. Ha frostingen i posen. Pynt med smørkrem, bringebær og et dryss med melis.

Tips til mine danske læsere: Kremfløte er piskefløde, melis er flormelis og bringebær er hindbær.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *