Fire favoritt-oppskrifter på hjemmelaget is

Hva er vel bedre enn hjemmelaget is når det er sol og sommer?

I dag deler jeg fire av favoritt-oppskriftene mine. Bestemors jordbær is, Cookies is, is med Nonstop og is med sjokoladebiter og mandelflak

Grunnoppskrift på isparfait

Du trenger ikke ismaskin for å lage hjemmelaget is, det holder lenge med en fryser. Bruk denne enkle oppskriften, rør godt mens isen fryser, og du får is med myk og god konsistens.

3 eggeplommer
3 ss melis*
3 dl kremfløte*
1 ts vaniljesukker

Pisk eggeplommene og melis lyst og kremet. Pisk fløten stiv og vend den forsiktig i eggeblandingen.

Bland med ønsket tilbehør, og ha ismassen i en form med plass til 1 liter. Stil isen i fryseren og rør i den ca. hver time til den har stivnet. Det holder som regel å røre tre–fire ganger.

Ta isen ut av fryseren ca. et kvarter til en halv time før isen skal serveres, avhengig av hvor varmt det er.

Info til mine danske læsere: Melis er flormelis, kremfløte er piskefløde.

Bestemors jordbæris

Dette er en av sommerens skikkelige klassikere. Jordbæris med ekte jordbær og ekte fløte.

1 porsjon isparfait
500 g jordbær

Skjær jordbærene i mindre biter, og ha dem i isparfaiten. Frys isen.

Cookies is

1 porsjon isparfait
5 store cookies

Bruk dine favorittcookies. Hakk dem opp i mindre biter, og ha dem i ismassen.

Is med non stop

Dette er barnas klare favoritt. Når de i tillegg kan toppe isen med ekstra non stop og strø, er lykken gjort.

1 porsjon isparfait
1 pose non stop

Skjær non stop i mindre biter og bland forsiktig med ismassen. Frys isen.

Is med sjokoladebiter og mandelflak

Hvem kan motstå hjemmelaget is med sjokoladebiter og mandelflak?

1 porsjon isparfait
200 g mørk sjokolade

Hakk eller riv sjokoladen i mindre biter. Bland med isparfaiten og sett i fryseren.

Dryss med mandelflak når du serverer isen.

Hvis du har barn kan det være ekstra moro å selge is fra lekehuset eller en liten hjemmelaget bod. Disse bildene tok jeg for flere år siden da barna var små. Det er fortsatt et av de beste sommerminnene de har.

Kjøp gjerne store, fine iskjeks. De beste kjøper du hos noen som selger is. Man får ofte kjøpt løse kjeks hvis man spør pent. Ellers selger de fleste større dagligvarebutikker ferdige iskjeks i pakker. Et godt utvalg av strø hører hjemme i enhver velassortert isbutikk. Kjøp gjerne ulike typer strø ferdig, eller lag ditt eget strø. Det lille skiltet lagde vi enkelt med en stoffrest, et stykke papp og litt hyssing. Skiltet skrev vi ut på pc-en.

Et lekehus er et godt utgangspunkt for en liten isfest, men noen pappesker med litt stoff over kan gjøre samme nytten. Lekehuset ble pyntet med trekantvimpler på snor og litt smårutete stoff lagt over en planke. Som bord brukte vi to små krakker med tørkehåndklær som duk.

Du trenger ikke så mange typer is i butikken for at det skal være moro, og ikke trenger det å være hjemmelaget heller. Gøy blir det uansett. Men pass på at isen har god og myk konsistens, og ha gjerne en isskje som gjør det enklere å lage kuler av isen.

Bruk ekte penger, da er det ekstra gøy. Et par metallbokser fungerer fint som kasseapparat.

Fornøyde små is-selgere etter vel utført arbeid. Nå får det være på tide å smake litt på godsakene!

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den med rabatt.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *