Slik lager du gratis utemøbler på 1-2-3

Hvorfor betale titusenvis av kroner for dyre utemøbler, når det er veldig enkelt å lage dem selv?

Vi har ikke veldig stor plass på terrassen vår, men vi ønsket å få plass til to store daybeds, slik at vi alle fire i familien kan få hver vår liggeplass. Det var også viktig å kunne ha en god spiseplass til fire, med mulighet for flere plasser for gjester.

Vi fant ingen utemøbler som var slik vi ville ha dem, med stor liggeplass, vi bestemte oss derfor for å lage dem selv.

Løsningen ble å lage to store daybeds av paller. En løsning vi er utrolig fornøyd med. Dette er uten tvil favoritt uteplassen vår og her samles vi alle fire til både middager og kos. Når vi har gjester er det enkelt å sette et par flere stoler rundt bordet. Da får vi plass til åtte.

Her ser du hvordan vi har bygget dem opp.

Her får du litt gode tips:

 1. Start med å måle opp for å finne ut hvor store paller du trenger.
 2. Se etter paller som passer i størrelsen. Da slipper du å sage. Paller får du gratis på de fleste gjenbruksstasjoner. De gies også ofte bort på Finn.no.
 3. Finn paller som er rette, da ligger de støtt. Paller i seg selv er såpass tunge at sofaene står helt stødige.
 4. Bruk en skummadrass på toppen, de er enkle å skjære til med en brødkniv eller saks.
 5. Vi brukte hva vi hadde av tepper, pledd og puter. (Teppet for enden er for eksempel et gammelt tynt gulvteppe som det hadde kommet en flekk på som vi ikke fikk av. Det ble praktisk gjenbruk. Og teppene i midten er tynne marrokanske håndklær som vi kjøpte på tur til Palma, men som ikke var så gode å bruke som håndklær. Det er bare fint at ikke alt matcher og er helt perfekt, men velg gjerne én fargeskala, da får du et roligere uttrykk.

Tips: Legg et varmeteppe under det øverste teppet. Det er noe av det beste vi har gjort. Det er utrolig deilig når det er litt kaldt, særlig med et pledd over. Da holder man seg deilig varm.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den med rabatt.

2 kommentarer

 1. Gunn-Bente Lirhus

  Hei, er du forhandler av kalkmaling? Har så lyst til å male en gammel spisestue med kalkmaling. Tror du det er en god ide? Har sett på dine bilder. Det ser kjempefint ut på dine bilder. Jeg har forhørt meg på Jernia her i Drøbak, men der var de kjempe skeptiske til å male møbler med kalkmaling. De forhandler en annen type maling tror jeg.

  1. Franciska Munck-Johansen

   Hei Gunn-Bente
   Jeg forhandler dessverre ikke kalkmaling. Men kan absolutt anbefale det også til maling av møbler. Om du skal male møbler er det malingen som heter Classico eller Licetto som er best. Du kan se mer her:
   https://pure-originalnorway.no/paint
   Her finner du en oversikt over forhandlere:
   https://pure-originalnorway.no/forhandlere?l=NO&z_postcode=
   Vennlig hilsen
   Franciska 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *