
Disse kakene husker jeg fra jeg var liten. De var en stor favoritt når vi var innom bakeren på hjørnet.
Deilig sprø mørdeig med godt bringebærsyltetøy og glasur på toppen. Mmm… kjempegodt. På dansk kalles de hindbærsnitter, på norsk har kakene mange ulike navn. Husker du dem? Hva kaller du dem?
Dette er ikke store flotte kaker, men helt enkle, gammeldagse og kjempegode kaker, som passer perfekt når du har lyst til å servere noe som er enkelt å lage, men samtidig skikkelig godt. Man kan lage dem med den smaken man liker best. Jeg synes bringebær og jordbær er ekstra godt.

Da jeg var liten var det alltid fargerik strøssel som ble brukt til pynt, men nå når jeg er voksen synes jeg det er ekstra godt med hakkede pistasjnøtter. Bruk det du liker best.
Bringebær kaker / Hindbærsnitter
8 stk
Mørdeig
300 g hvetemel
100 g melis*
200 g smør, skjært i små firkanter
2 teskje vaniljesukker
1/2 teskje bakepulver
2 eggeplommer eller 1 egg
Ev. litt kaldt vann
Ca 250 g bringebær*- eller jordbærsyltetøy (eller hva du liker best av smak)
Glasur
200 g melis
1 ts vaniljesukker
Litt vann
Pynt
Litt strø til barna
Pistasjnøtter til de voksne
Bland mel og melis i en skål. Bland smøret sammen med melet til en smuldrete deig. Bruk gjerne kjøkkenmaskin. Tilsett egg og bland deigen raskt sammen. Tilsett evt. litt vann hvis det trengs. Pakk deigen i plastfolie og legg den i kjøleskapet i minst en halv time. (Deigen kan gjerne lages dagen før).
Tips: Klem deigen litt flat, da er den mye enklere å kjevle etter du har tatt den ut av kjøleskapet.

Tips: Rull ut deigen mellom to lag med plastfolie, da er den enklere å håndtere.
Kjevle den til et stort rektangel, ca 5 mm tykt. Del rektangelet i to på langs.
Dra deigstykkene litt fra hverandre, og plasser dem på et bakebrett med bakepapir.
Stekes midt i ovnen i 10-12 minutter ved 190 grader.
Ta dem ut når de virker halvstekte. Avkjøles og legges sammen med bringebærsyltetøy i midten. Skjær pene rektangler med en skarp kniv.
Bland melis, vaniljesukker og vann til glasuren. Pynt med glasur og strøssel eller hakkede pistasjnøtter.
Bør spises i løpet av et par dager. Kan oppbevares i kakeboks og egner seg til å bli fryst.
*Info til mine danske læsere: Melis er flormelis, bringebær er hindbær.


Foto: Franciska Munck-Johansen
Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂
Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den med rabatt.

Lenge siden jeg har spist denne typen kake, må gjøres snart. Ønsker deg en innholdsrik onsdag videre!
Takk i like måte 🙂
Baker disse herlige (bringebærruter) for å være sikker på å få besøk av venner og ikke minst: barnebarn! Da kommer de ofte .
Så hyggelig å høre. 🙂
Dette må være den største suksessen jeg noenlunde har bakt. Bakte 1 porsjon i går på dagen. Etter 10 min var fatet tomt. Bakte en ny porsjon på kvelden. I dag morges var det 1 stykke igjen. Nå har jeg en dobbel porsjon i kjøleskapet 🙂 de som har slukt er barnebarna på 3 og 13, datter og svigersønn. Takk for fantastisk, og også lettvint og rimelig oppskrift <3
Så utrolig hyggelig å høre! 🙂 Takk for at du ga deg tid til å gi meg tilbakemelding. Ha en strålende dag videre!
Beste hilsen
Franciska 🙂
Husker at vi lurte oss til bakeren og kjøpte ett stykke av disse da jeg var liten. Vi kalte de bare emanuelkake, eller også syltekake og glasuren måtte være knall rosa, hvis ikke var det ikke de samme kakene. Goe barndomsminner ca 30 år tilbake
Så koselig
Hvorfor taes ut når de er halvstekt
Beklager. Det skal stå ferdig stekt.