
Nå i helgen hadde jeg lyst til å prøve noe nytt og jeg bestemte meg for å teste ut pannekaker i muffinsformer!
Det var en veldig enkel måte å lage pannekaker på og det ble til noen utrolig gode Pancakebites med mye forskjellig godt i (oppskrift på det kommer senere). Men siden jeg nå var i gang så kom jeg på at det kunne være gøy å prøve ut pannekaker med egg og bacon i muffinsformer.
Jeg var spent på hvordan det ville gå, men det gikk over all forventning.

Pannekake muffins med egg og bacon
12 stk
Pannekaker:
3,5 dl mel
2,5 dl melk
2 egg
1 spiseskje sukker
2 teskjeer bakepulver
1/2 teskje salt
2-3 spiseskjeer smeltet smør eller nøytral olje (ca 30 gram)
Smeltet smør til formen
12 egg
1 pakke bacon 3-400 gram
Eventuelt litt revet ost
Salt og pepper
Ha alle ingrediensene til pannekakene i en kjøkkenmaskin og pisk dem godt sammen til du får en glatt pannekakerøre. Du kan også bruke en elektrisk håndholdt visp.
Smør formene. Ha litt røre, (litt under halvt full) i hver form. Ha et egg i hver og dryss bacon over. Topp eventuelt med litt revet ost og salt og pepper.
Stekes midt i ovnen på 175 grader i 15-20 minutter eller til egget er slik du ønsker det og baconen er stekt.
Serveres varme rett fra ovnen.
Til lunsj eller middag er det godt med en frisk salat til.

Foto: Franciska Munck-Johansen
Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂
Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den med rabatt.

Dette var nyskapende. Skal absolutt prøve ut dette innen kort tid.
Hyggelig å høre Thomas 🙂
Hvor lenge kan man oppbevare røra i kjøleskapet?
En dag går helt fint. 🙂