
Disse små kakene er noe av det beste jeg har smakt. Knasende bunn med fløyelsmyk sjokolademousse laget av kokosmelk, toppet med granateplefrø. Kjempegodt!
Oppskriften er fra den nye kakeboken min Franciskas Fristende kaker. Her finner du alle de beste oppskriftene mine.
Alle oppskriftene i boken er testbakt av et stort panel testbakere. Her ser du hva testbakeren sa om disse kakene:
«Dette er kaker som smelter på tunga! Deilig smak av kokos og sjokolade sammen med frisk smak fra granateple.»
Tonje Alsli Solbakken, Kristiansund
Sjokoladedrømmer med granateple
12–14 stk.
Bunner
1 1/2 pakke Oreo-kjeks (225 g)
75 g smeltet smør
Sjokolademousse
1 boks* kokosmelk, vanlig type, ikke light (rist boksen slik at du hører at det ikke er væske i boksen) Sett boksen i kjøleskapet dagen før for best resultat.
5 spiseskjeer bakekakao* (strøkne)
3 spiseskjeer melis*
Pynt
granateplefrø fra 1/2 granateple
Det er viktig å bruke den typen kokosmelk som er fast, ikke flytende, ellers vil du ikke få sjokolademoussen stiv. Hvis det er litt væske i boksen, heller du den fra. Det er også viktig at boksen har stått kaldt for best resultat.
Knus Oreo-kjeksene i en food processor eller lignende. Smelt smøret og rør det sammen med kjekssmulene. Fordel blandingen i en form som er ca. 20 x 30 cm. Trykk blandingen lett sammen. Sett formen i fryseren i en halv time eller mer.
Ta frem formen og stikk ut små, runde bunner med en rund form eller et lite glass med tynn kant.
Gjør klar granateplefrøene.
Ha alle ingrediensene til sjokolademoussen i en skål. Pisk til du får en luftig og glatt konsistens. Det tar noen minutter.
Ha moussen i en sprøytepose. Ha mousse på bunnene og pynt med granateplefrø.
Server med en gang.
*Info til mine danske læsere: En boks er en dåse, bakekakao er kakao til bagning, altså ikke Oboy eller lignende, melis er flormelis. 🙂

Takk for tips om sjokolademousse. Lagde kun denne. Ble kjempegod!
Brukte 3 ss rårørsukker i stedenfor melis. Veldig godt sammen med ferske jordbær, mango, blåbær og bringebær