8 tips til å skape en fin og koselig uteplass

Finnes det noe bedre enn deilig varme sommerdager og lange lyse sommerkvelder?

Uteplassen er kanskje det viktigste rommet vårt, i hvert fall nå når vi har muligheten for å være mye ute.

Men hva kan man gjøre for å skape et koselig uterom som man virkelig har lyst til å være i?

I dag deler jeg mine 8 beste tips, som kan hjelpe deg til å skape den gode stemningen på en enkel måte.

Velg hagemøbler du kan ha glede av lenge. Hvis du har en overdekket uteplass kan du velge det meste, men hvis hagemøblene skal stå ute, er det viktig å velge møbler i god kvalitet. Det er også lurt å dekke dem til på vinteren. Da holder de lenger. Hagemøblene på bildet heter Borgund du får dem HER.

Lag et lite kaféhjørne. Du trenger ikke store plassen. Det får du derfor plass til både på balkongen og i hagen, det skaper stemning og er et fint sted å nyte morgenkaffen, eller for en hyggelig prat. Et lite bord og to stoler er alt du trenger. Du får stolene og bordet på bildet HER.

Velg en fargeskala. Som her hvor det er valgt dus turkis, grå og grønn. Bruk farger i samme skala på puter, pledd og pynteting, da får du en fin helhet. Hagemøblene på bildet heter Holmsbu. Du finner dem HER.

Skap liv med tekstiler. Det botaniske er en av de største trendene om dagen og det passer ekstra godt til uteplassen. Du finer mange fine puter HER.

Velg utemøbler som er gode å sitte i. Møbler du har lyst til å sitte i lenge, da får du mest mulig ut av uteplassen. Hagemøblene på bildet finner du HER.

Noe av det beste man kan gjøre når man bor i Norge er å lage en overdekket uteplass. Da kan man forlenge utetiden med mange uker. Med en paviljong kan du enkelt forvandle uteplassen hvis været skulle slå om eller når kvelden kommer, og du slipper å ta inn puter og pynteting. Paviljongen på bildet finner du HER.

Glassvaser i flere ulike høyder gir fint spill til bordet.

Lyslykter er et must. Bruk gjerne lanterner i ulike høyder som du setter sammen i en gruppe. Ved å velge lyslykter i samme farge får du en fin helhet. Hagemøblene på bildet heter Lounge hagesofa. Du får dem HER.

Foto: Skeidar.

Følg Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den med rabatt.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer

 1. Hei,hei 🙂
  Hvor er den lekre gyngestolen fra?

  Klem Therese

  1. Hei Therese
   Den er fra Skeidar.
   Du finner den her:
   http://www.skeidar.no/produkter/click-gyngestol
   Klem Franciska 🙂