Enkel og kjempegod sjokoladekake til barnebursdag

Denne uken er det den store bursdagsuken her i huset. Med tvillinger er det rimelig hektisk, for de skal selvfølgelig ikke ha bursdag sammen. Eller det vil si voksenbursdagen har vi på samme dag. Det hadde jo vært litt upraktisk og ganske rart å ha det med noen dagers mellomrom, men barnebursdagene feires hver for seg.

Alexander har valgt fangene på fortet bursdag i år, og i går var det full feiring. Sammen med 7 kompiser løste de oppgaver på Fangene på fortet med full action.

Selvfølgelig måtte vi også ha «Fangene på fortet bursdagskake». Jeg hadde tilfeldigvis en kakeform som med litt god vilje kan ligne et fort, så da var det bare å sette i gang.

Oppskriften deler jeg selvfølgelig gjerne.

Det er en praktisk oppskrift siden den er så enkel å variere. Bruk favorittsjokoladen eller favorittbærene til den som har bursdag, og vips har du en helt personlig kake. Alexanders favoritt er Dumle og Smash, så da ble det Fangene på fortet kake med Dumle og Smash.

Jeg bruker melkesjokolade-glasur. Den har en mild og god sjokoladesmak som de fleste barn liker.

Alt kan gjøres ferdig dagen før.

Enkel og kjempegod sjokoladekake til barnebursdag

Sjokoladekaken
3 egg
150 g smeltet smør
4 dl kefir*
350 g sukker
1 teskje natron (kan erstattes av bakepulver)
1 ts bakepulver
400 g hvetemel
2 teskje vaniljesukker eller vaniljeekstrakt
100 g Oboy, Nesquick eller lignende
40 g bakekakao*

Glasur
300 g melkesjokolade
1 dl kremfløte

Pynt
2 pakker Dumle
2 pakker Smash

Sett ovnen på 180 grader

Smør formen godt med smeltet smør. Pass på at du får med alle hjørnene. (Du kan bruke alle typer former med hull i midten.

Smelt smøret. Pisk egg og sukker luftig (ca 5 minutter). Bland kefir, natron, bakepulver, vaniljesukker, Oboy, bakekakao og smeltet smør. Ha det i eggedosisen skiftevis med mel. Rør forsiktig sammen til en jevn deig.

Fordel røren i formen. Stekes midt i ovnen i ca 30 minutter. Følg godt med og ta ut kaken med en gang dne slipper en kakepinne, gaffel eller lignende.

Avkjøl kaken med en tallerken over for å beholde fuktigheten.

Når kaken er avkjølt lager du glasuren. Den er utrolig enkel å lage. Alt du trenger å gjøre er å hakke opp sjokoladen. Ha fløten i en kasserolle. Ta den av platen når den så vidt begynner å koke. Ha i sjokoladen og rør til du får en glatt glasur.

Hell glasuren over kaken.

Pynt med sjokolade, bær, marengstopper eller hva du vil.

Oppbevares i kakebeholder ved romtemperatur.

*Info til mine danske læsere: Kefir kan erstattes af Creme Fraiche. Bakekakao er almindelig kakao til bagning, altså ikke Oboy eller lignende. Kremfløte er piskefløde.

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den med rabatt.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer

 1. Cecilie

  Hei, jeg har selv ordnet sjokoladekake i denne kakeformen. Jeg synes det ble vanskelig, med tanke på at den ikke skal bli brent på tårnene og trappen. Men når du stekte denne, hadde du den midt i ovnen i 30 min? Eller er steketid tilpasset andre kakeformer?
  Forresten stoor fan, så på sesongen du var med i kakekrigen 🙂

  Mvh. Cecilie 🙂

  1. Franciska Munck-Johansen

   Hei Cecilie
   Takk for hyggelig kommentar. 🙂
   Ja, jeg hadde den midt i ovnen i ca 30 minutter. Den ble like godt stekt overalt. Men det kan være litt forskjell på ulike ovner. 🙂
   Det kan være lurt å bruke varmluft, slik at varmen blir godt fordelt.
   Hvis du har opplevd at den blir litt for godt stekt under, kan du bruke overvarme for eksempel halvparten av tiden.
   Beste hilsen
   Franciska 🙂