
Dette er cupcakesene for deg som elsker sjokolade, og hvem gjør ikke det? Sjokoladecupcakes som er så myke og saftige at de smelter på tungen, toppet med fløyelsmyk sjokoladesmørkrem. Mmm, velkommen til en liten bit av sjokoladehimmelen.
Servér dem gjerne sammen med varm kakao med krem.
Tips: Du får stripene på glasset ved å ha litt sjokoladesaus på kanten av glasset før du har i kakaoen.
Syndig deilige sjokolade-cupcakes med fløyelsmyk sjokoladekrem
Ca. 20 stk.
Cupcakes
4 egg
75 g Muscovado-sukker (eller brunt sukker)
75 g vanlig sukker
100 g smør
1,5 dl kremfløte
350 g god, mørk sjokolade, helst 70 %
50 g melkekokesjokolade i god kvalitet
50 g hvetemel
1 ts ekte vaniljeekstrakt eller frø fra 1 stang
Sjokoladesmørkrem
225 g god, mørk sjokolade
500 g melis
225 g mykt smør
2 ts vaniljesukker
1 knivsodd salt, gjerne Maldonsalt
4–6 ss melk
Sett ovnen på 180 grader varmluft og sett cupcakesformer på et bakebrett.
Hakk sjokoladen i mindre biter. Visp egg og sukker lett sammen for hånd. Ta frøene ut av vaniljestangen. Ha smør, vaniljefrø og kremfløte i en kjele. Varm opp til blandingen så vidt begynner å småkoke. Ta kjelen av varmen og tilsett sjokoladen. Rør til blandingen er glatt og sjokoladen er helt oppløst. Tilsett eggeblandingen og sikt i mel.
Ha røren i formene. Fyll formene 3/4 fulle.
Stekes midt i ovnen i 6–8 minutter.
Disse kakene skal ikke være helt gjennomstekte. De skal være så stekte at overflaten, sider og bunn er faste, men midten må fortsatt være myk og flytende når du tar dem ut av ovnen. De stivner litt når de blir avkjølt.
Sett kakene til avkjøling på rist, med et rent kjøkkenhåndkle over. De kan også avkjøles i kjøleskap hvis du har dårlig tid.
Sjokoladesmørkrem:
Smelt sjokoladen i vannbad eller i mikrobølgeovn (30 sekunder om gangen ved full effekt. Rør mellom hver gang). La blandingen avkjøle litt.
Ha melis, mykt smør, vaniljesukker og salt i en miksebolle. Bruk gjerne flatvispen/padlevispen hvis du har en slik, eller vanlig elektrisk visp. Visp i 5 minutter, skrap ned sidene underveis. Tilsett sjokoladen og visp ved medium hastighet til alt er godt blandet. Hvis frostingen virker litt tørr tilsetter du litt og litt melk til du får ønsket konsistens.
Bruk en stor stjerneformet sprøytetipp. Ha sprøyteposen i en mugge og brett sidene rundt kantene, da er den enklere å fylle. Ha frostingen i posen. Pynt med smørkremen.
Selve cupcakesene egner seg til frysing. De kan også fryses med frosting, men de smaker best med fersk frosting.



Foto: Franciska Munck-Johansen
Følg Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Hei.
Hvor mange dager i forveien kan disse lages ?